Karpat.in.ua
Orosz rakétatámadás az orosz-ukrán háborúban. Illusztráció.
Orosz rakétatámadás az orosz-ukrán háborúban. Illusztráció.


Az orosz agresszorok szombatra virradó éjjel újabb hatalmas légitámadást intéztek Ukrajna ellen, a megszállók 100 rakétát és drónt indítottak, amelyek közül a légvédelemnek több mint 80-at sikerült lelőni – számolt be az rbc.ua hírportál Mikola Olescsuknak, az ukrán fegyveres erők légierő-parancsnokának Telegram-csatornájára hivatkozva.

A jelentés szerint Olescsuk jelezte, hogy az ellenség légitámadásának visszaverésében vadászrepülőgépek, a légierő légelhárító rakétaegységei, az ukrán hadsereg mobil tűzcsoportjai és elektronikus haditechnikai eszközei vettek részt. A légvédelem működése eredményeként 81 légi célpontot lőttek le. Ezek a következők: 30 darab X-101/X-555 cirkálórakéta, 4 darab Kalibr cirkálórakéta, 1 darab Iszkander-K cirkálórakéta, 46 darab Shahed-131/136 típusú csapásmérő drón.

Oroszország 100 rakétát és drónt indított szombatra virradóra Ukrajna különböző megyéinek kritikus infrastruktúra-létesítményei ellen légi, tengeri és szárazföldi rakétákkal, valamint Shahed típusú csapásmérő drónokkal. A fő csapás ismét Zaporizzsja, Dnyipropetrovszk, Donyeck, Kirovohrad és Ivano-Frankivszk megyék energiainfrastruktúráját érte.

A mostani támadás volt a hatodik hatalmas légicsapás az energiaszektor ellen. Oroszország ötödik, Ukrajnával szembeni nagyszabású támadása május 8-án volt - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek