Karpat.in.ua
Amerikai-ukrán kapcsolatok. Illusztráció
Amerikai-ukrán kapcsolatok. Illusztráció


Az amerikai Mesquite városában (Texas) új General Dynamics fegyvergyár nyílt meg, amely 155 mm-es tüzérségi lövedékeket fog gyártani. Erről a cég sajtószolgálata számolt be.

„Tüzérségi lövedékgyár úgy lett megtervezve és célirányosan megépítve, hogy integrálja az új, innovatív gyártási folyamatokat, hogy fenntartható és hosszú távú ipari képességeket biztosítson harcosaink számára” – mondta Firat Gezen, a General Dynamics elnöke.

A New York Times azt írta, hogy az üzem havonta mintegy 30 ezer lövedéket gyárt majd 155 mm-es tarackokhoz, amelyek döntő jelentőségűek az ukrajnai katonai műveletek szempontjából.

Az ukrán tüzérség ellátásának biztosítása érdekében a Pentagon azt a célt tűzte ki, hogy 2025 végéig havonta 100 000 tüzérségi lövedéket állít elő. Az újságírók megjegyezték, hogy a scrantoni és a pennsylvaniai wilkes-barre-i gyárak összesen körülbelül 36 000 lőszert gyártanak havonta.

A létesítmény három gyártósorból áll majd, és 350 új munkahelyet biztosít majd, ha 2025-ben eléri a teljes kapacitását.

Camdenben (Arkansas állam) épül egy újabb lőszergyártó üzem. A Pentagon egy újabb lövedékgyártó sor megnyitását is tervezi egy iowai katonai üzemben, és részlegesen megnyit egy gyárat Parsonsban (Kansas állam) - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek