MTI

Megosztás
Szent II. János Pál pápa
Szent II. János Pál pápa


Szent II. János Pál pápának a dél-lengyelországi Wadowicében található szülőházába látogatott el hétfőn Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Az európai uniós politikust a lengyel kormánykoalíciót vezető Polgári Platform (PO) politikusai, köztük a júniusi európai parlamenti választásokon induló Borys Budka állami vagyonügyi miniszter kísérték a wadowicei látogatáson - tudatta a wadowice24.pl helyi hírportál.

Ursula von der Leyen megtekintette Szent II. János Pál szülőházát, amelyben ma pápai múzeum működik. Az intézmény közlése szerint az idegenvezető a későbbi pápa, Karol Wojtyla személyiségét formáló város történetét mutatta be az Európai Bizottság elnökének.

A wadowicei székesegyház előtt von der Leyen megkoszorúzta II. János Pál emlékművét is. Újságíróknak elmondta: felejthetetlen élmény volt számára, amikor gyermekként részt vett a II. János Pál által bemutatott egyik németországi szentmisén. Most pedig hálás, hogy ellátogathatott a pápa szülőhelyére - tette hozzá.

Marek Sowa, a PO alsóházi képviselője a sajtónak elmondta: a wadowicei látogatásra von der Leyen magánkezdeményezésére került sor.

Az Európai Bizottság elnöke kedden a sziléziai Katowicében Donald Tusk lengyel kormányfővel együtt részt vesz a 16. Európai Gazdasági Kongresszus megnyitóján.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás

MTI