Kárpátinfo.net


Megosztás
Hogyan kell frissíteni az adatokat a sorozóközpontokban május 18-tól. Fotó: Unian
Hogyan kell frissíteni az adatokat a sorozóközpontokban május 18-tól. Fotó: Unian


Az új mozgósítási törvény szerint május 18-tól kezdve minden hadköteles ukránnak 60 napon belül frissítenie kell adatait - közölte az UNIAN.net. 

Hogyan frissítsük az adatokat a sorozóközpontokban

A katonai szolgálatra kötelezett ukrán állampolgárok a területi toborzási és szociális támogatási központokban (TCK) vagy az adminisztratív szolgáltatásokat nyújtó központokban (CPAU) frissíthetik személyes adataikat. 

Megjegyzik, hogy ez a szabály minden hadköteles személyre vonatkozik, beleértve azokat is, akik a mozgósítás alól halasztásra jogosultak.

Az adatok frissítéséhez a következő dokumentumokat kell benyujtani:

  • ukrán személyi igazolvány;
  • identifikációs kód;
  • katonakönyv (ideiglenes igazolás);
  • orvosi dokumentumok;
  • végzettséget igazoló bizonyítvány.

Ha a katonai szolgálatra kötelezett személy halasztást kapott a mozgósítás alól, akkor az ezt igazoló dokumentumokat is magával kell vinnie. 

Továbbá, ha vannak olyan dokumentumok az egészségi állapotról, amelyek nem szerepelnek a Helsi rendszerben (a központoknak van hozzáférése), azokat is elő kell készíteni, fogyatékosság esetén pedig az MSEC (orvosi és szociális szakértői bizottság) igazolására lesz szükség.

Adatok frissítése a sorozóközpontok meglátogatása nélkül

Május 18-tól működnie kell a sorkötelesek elektronikus irodájának, amelyben a sorkötelesek önállóan frissíthetik személyes adataikat.

Ehhez a következőkre lesz szükség:

  • letölteni a mobilalkalmazást (az App Store-ból vagy a Google Play Marketből); 
  • regisztrálni kell az alkalmazásban;
  • töltse ki a szükséges „mezőket”, adja meg a telefonszámot, az e-mail címet és a tényleges lakcímet.

Katerina Csernohorenko, a digitális fejlesztésekért, digitális átalakításért és digitalizációért felelős védelmi miniszterhelyettes a Szabadság Rádiónak elmondta, hogy jelenleg azon dolgoznak, hogy az alkalmazásban való regisztrálás után és e három elem kitöltése után az illető azonnal információt kapjon az „Oberig” adatbázisból, és megnézhesse, milyen adatok vannak róla a nyilvántartásban.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek