Bien.hu

Megosztás
A tavaszi méregtelenítés alapszabályai, amitől teljesen kivirulsz majd
A tavaszi méregtelenítés alapszabályai, amitől teljesen kivirulsz majd


Mielőtt még bekészítenéd a frissen préselt leveket és rozskenyeret a hűtődbe, kicsit állj meg egy pillanatra és merülj el velünk a valódi méregtelenítésben, ami nem a test kizsigereléséről szól, hanem a valódi megtisztulásról.

Miért pont tavasszal?

Valójában az év bármely szakaszát kijelölhetnénk méregtelenítésre, ugyanis a szervezetünk ezt napi szinten megteszi helyettünk. A test nem úgy működik, hogy egész évben mérgeket felhalmozva várja, hogy végre eljöjjön az egyhetes kúránk, amikor végre minden felesleges dolgot kidobhat magából. Egész évben, az év minden napján azért dolgozik, hogy megszabadítson minket a mérgektől - írja a bien.hu.

Nekünk pedig annyi a dolgunk, hogy ebben ne hátráltassuk. A tavasz azért közkedvelt időszak a méregtelenítők körében, mert egyrészt a szervezetünk kezd leállni a téli raktározó üzemmóddal, másrészt pedig kezdenek érni azok a zöldségek és gyümölcsök, melyek sokat tesznek azért, hogy a testünk alapvető méregtelenítő funkcióit támogassák.

Böjtölj okosan

A böjt egy roppant jótékony dolog a szervezetünk számára, amit az emberiség már egész korán felfedezett. Nem jó, ha a gyomrod és az egész emésztőrendszered folyamatosan dolgozik, hiszen nem kap kellő időt a regenerálódásra. Olyan, mintha éjjel-nappal dolgoznod kellene megállás nélkül. Kifejezetten hasznos méregtelenítés szempontjából, ha beiktatsz egy kis böjtöt bizonyos időközönként.

Ez lehet akár egy egész napos, félnapos, vagy csak a szilárd ételek kiiktatása egy bizonyos időtartamra. Ez azonban soha ne legyen túl hosszú, ugyanis a gyomor károsodásához is vezethet, ha nem viszünk be testünkbe szilárd táplálékot. Egy egész napos léböjt kúrával, viszont már előidézhetsz pozitív változásokat a szervezetedben. Nem a csodaitalok miatt, hanem mert hagyod pihenni az emésztőrendszeredet, ami utána újult erővel tud szolgálni téged.

Kevesebb hús

Manapság az összes diétás étrend a húsalapú táplálkozást részesíti előnyben. Gyakorlatilag reggel, délben, este kötelező állati fehérjét fogyasztani a proteintartalma miatt, no meg azért, mert ez segít hosszú órákra eltelíteni. Ez igaz, de főleg azért, mert a húst a legnehezebb megemészteni, így a legmegterhelőbb feladat az emésztőrendszerünk számára.

Természetesen szükségünk van a fehérjére, de nem ekkora mennyiségben. Nagyszüleink korában hetente egyszer került hús az asztalra, mi viszont már elképzelhetetlennek tartjuk, hogy egy napot is kibírjunk nélküle. Pedig a méregtelenítés egyik legfőbb alapszabálya, hogy korlátozzuk a húsfogyasztásunkat, ami által pedig sokkal energikusabbak és frissebbek leszünk.

Méregtelenítő alvás

Alvás közben történik szervezetünk regenerációja, ezért elengedhetetlen egy sikeres méregtelenítés során a kellő mennyiségű és minőségű alvás. Az éjfél előtti elalvás a legpihentetőbb és legkedvezőbb, ha frissen és megújultan szeretnénk ébredni. Szervezetünk ekkor végzi el a méregtelenítő folyamatokat, ezért ébredünk üdén, kisimult bőrrel, lapos hassal egy jó alvás után. Ezt semmiképpen sem szabad megspórolni, ha tényleg a megtisztulás a cél.

Több zöldség és gyümölcs

A legjobb, amit tehetsz egy tavaszi méregtelenítés során, ha néhány napra áttérsz a zöldség és gyümölcsfogyasztásra. Mi ezt nem korlátoznánk le kizárólag levekre, ugyanis ez testileg és mentálisan is nagyon megterhelő lehet. Az, viszont nem lehet akadály, hogy egy hétig friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyassz.

Gabonafélékkel is variálhatod a fogásokat, a lényeg, hogy próbálj meg minél kevesebb állati fehérjét fogyasztani, ugyanis ezek alapból gyulladást idézhetnek elő a szervezetedben. Ha mégis nagyon megkívánnád őket, inkább fogyassz halat sok-sok szezonális zöldséggel. A méregtelenítés ideje alatt fontos a gyümölcsfogyasztás is, hogy az idegrendszer is megkapja a megfelelő üzemanyagot a tisztulás során.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás