Hirado.hu
ENSZ
ENSZ


Haladéktalanul véget kell vetni a gázai borzalomnak és szenvedésnek – jelentette ki kedden Stéphane Dujarric, az ENSZ-főtitkár szóvivője.

Dujarric egyben felhívta a figyelmet arra, hogy António Guterres elítélte az Izrael által május 26-án végrehajtott halálos rafahi csapásokat. „Az izraeli hatóságoknak meg kell engedniük, illetve elő kell segíteniük a humanitárius segélyek azonnali, biztonságos és akadálymentes leszállítását a rászorulóknak és nyitva kell tartani a határátkelőket” – húzta alá a szóvivő.

Amerikai tisztségviselők ugyanakkor újabb fennakadásról számoltak be, ami a palesztinok lakta térség humanitárius segélyezését illeti.

Kedden közölték, hogy a segélyek kirakodását szolgáló, az amerikai hadsereg által a Gázai övezet partjai előtt épített móló egy darabja letört a rossz időjárási viszonyok következtében, s a létesítmény ezért átmenetileg nem üzemel. Az illetékesek ugyanakkor nem közölték, hogy milyen fokú a probléma, vagy mennyi ideig tart a móló helyreállítása.

A létesítményt két hete helyezték üzembe. Azóta az ENSZ 137 teherautóval tudott segélyeket onnan elszállítani, ami az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) szerint nagyjából 900 tonna humanitárius támogatásnak felel meg - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás