Hirado.hu
Orosz rakétatámadás az orosz-ukrán háborúban. Illusztráció.
Orosz rakétatámadás az orosz-ukrán háborúban. Illusztráció.


Két civil életét vesztette és öten megsebesültek hétfőn egy orosz rakétacsapásban a dél-ukrajnai Mikolajiv régióban – közölték a helyi katasztrófavédelmi szolgálatok.

„A délutáni órákban egy rakétacsapás következtében Sznihurivka településén kigyulladt egy kávézó, egy autószerelő és egy autógumi-javító műhely, és a lökéshullám károkat okozott egy önkiszolgáló autómosóban is” – ismertette a hatóság Telegram-oldalán. „Két ember holttestét találták meg a romok eltakarítása során” – írták.

Egy ember életét vesztette, és tízen megsebesültek az északkelet-ukrajnai Harkiv városát ért légicsapásban – tájékoztatott az azonos nevű megye kormányzója, Oleh Szinyehubov Telegram-oldalán. Mint mondta, „egy polgári vállalkozás” termelőüzemében keletkeztek károk egy siklóbomba becsapódása következtében.

Az ukrán hírszerzés a nap folyamán arról is beszámolt, hogy mélyen Oroszország területén belül vasárnap sikerült dróntámadást mérni egy nagy hatósugarú radarra. A tájékoztatás szerint egy héten belül ez már a második ilyen jellegű támadás volt az ukrán csapatmozgások megfigyelését szolgáló orosz katonai infrastruktúra ellen.

Az ukrán hírszerzés szerint egy Voronyezs M típusú radarról van szó az Orenburgi régióbeli Orszk város térségében, amely nagyjából 1500 kilométerre található az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött legközelebbi területtől. Azt is megerősítették, hogy egy Voronyezs DM típusú radart május 22-én támadtak drónokkal a dél-oroszországi Krasznodar térségében.

Az amerikai Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (RFE/RL) oroszországi szolgálata műholdas felvételekre hivatkozva arról számolt be, hogy károk keletkeztek a Voronyezs DM radarban - közölte a hirado.hu


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás