Kárpátinfo.net


A kárpátaljai Jurij Bojcsak meghalt a háborúban. Fotó: Bohdani kistérség
A kárpátaljai Jurij Bojcsak meghalt a háborúban. Fotó: Bohdani kistérség


Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a Rahói járásban található Rosztoka község lakosa, Jurij Bojcsak.

Erről a Bohdani (Tiszabogdány) kistérség Facebook-oldalán számoltak be.

A kárpátaljai katona május 21-én harci feladat teljesítése közben vesztette életét a Donyecki területen.

A kistérség őszinte részvétét fejezi ki a családnak, a barátoknak és a kollégáknak honfitársuk halála miatt. Veletek együtt gyászolunk. Mélyen fejet hajtunk a Hős emléke előtt - áll a közleményben.

A temetés időpontjáról később adnak tájékoztatást.

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy az orosz-ukrán háborúban szerzett sérülések következtében életét vesztette a 38 éves felsőkerepeci katona, Olekszandr Troscsak.  A munkácsi járási katona súlyosan megsebesült és május 25-én életét vesztette.

Ukrajnáért vívott harcokban hősi halált halt Vaszil Bocskor katona. Vaszil Bocskor 1972. január 4-én született Kaszómező (Koszivszka Poljana) településen. A kárpátaljai katona a háború első napjától kezdve az ukrán hadseregben szolgált. A Koszivszka Poljana falu lakosa a Szumi területen harci feladatok végrehajtása közben halt meg hősi halált. Majdnem egy évig eltűntként tartották nyilván.

Ungváron végső búcsút vettek a háborúban elesett 31 éves Ivan Borogyin katonától és Viktor Kucsik főtörzsőrmestertől. Ivan Borogyin 1993. február 11-én született a Vinnyicai területen található Dzsulinka faluban. A harci küldetések példás teljesítéséért a "Bátorságért" III. osztályú érdemrenddel tüntették ki. 2024. május 10-én halt meg a harcokban. Viktor Kucsik 1993. január 11-én született a Hmelnyickij területen található Netiscsinben.  Viktor Kucsik megkapta a II. és III. fokozatú Vitézségi Rendet, Ukrajna elnökének kitüntetését és az Ezüst Edelweiss brigád kitüntetést. A katona 2024. május 10-én halt meg harci feladat végrehajtása közben. 

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a beregszászi járási Cserna (Csarnatő) község lakója, Jurij Sztancs.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a Munkácsi járásban található Bisztrica (Repede) falu lakosa, a 32 éves Jurij Honcsaruk őrmester. Honcsaruk Jurij Vaszilovics 1992-ben született a Csinagyijevói kistérséghez tartozóBisztrica (Repede) községben. A kárpátaljai őrmester 2024. május 12-én a Harkivi régióban található Szlobozsánszke falu közelében harci feladat végrehajtása közben ellenséges tűz következtében halálosan megsebesült.

Ungváron utolsó útjára kisérték az orosz-ukrán háborúban elesett 21 éves védőt, Tarasz Havrist. Tarasz Ivanovics Havris 2002. szeptember 16-án született.  Oroszország teljes körű inváziója után a sorkatonai szolgálatát teljesítő Tarasz Harvis szerződéssel belépett az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, hogy édesapjához hasonlóan védje hazáját és szeretteit a rasszista inváziótól. 2024. május 1-jén egy harci küldetés végrehajtása közben életét vesztette.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a munkácsi járási 53 éves Mikola Batrin. Május 10-én a Munkácsi járásban található Nehrovo (Maszárfalva) faluban végső búcsút vettek a harcokban elesett védőtől, az 53 éves Mikola Batrintól.  A temetésre a Nehrovo faluban található Szentháromság görögkatolikus templomban került sor.

Kárpátalján végső nyugalomra helyezték Jevhen Belkin 25 éves ungvári honvédot. Jevhen Belkin 1998. július 8-án született Ungváron.  A diploma megszerzése után sorkatonai szolgálatra jelentkezett az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, majd az orosz-ukrán háború kitörése után önként jelentkezett Ukrajna védelmére.

A Beregszászi kistérség végső búcsút vett Oleh Beca védőtől. Oleh Beca 1989-es születésű katona Herszon megyében vesztette életét az ellenséggel vívott harcban - közölte Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere. A beregszászi katona még 2014-ben jelentkezett önkéntesként a hadseregbe, s a háború kitörésekor is azonnal Szülőföldje védelmezésére sietett.

Vaszil Holovcsak, a Huszti járásban található Mizshirja (Ökörmező) település lakója életét vesztette az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai katona a Donyecki területen lévő Pervomajszke falu közelében harci feladat végrehajtása közben vesztette életét.  A férfi az A2980-as katonai egység sofőrje volt.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a nagyszőlősi Mihajlo Zékány, akit már hosszabb ideje eltűntként tartottak számon. Több hónapig tartó bizonytalanság után hivatalosan is megerősítették a nagyszőlősi Mihajlo Zékány halálát.  Az eltűntként nyilvántartott kárpátaljai katona 1983-ban született Nagyszőlősön (Vinohradiv).

Mihajlo Szvitlik a Beregszászi járásban található Korolevo (Királyháza) község lakója elesett az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai katona harci feladat végrehajtása közben vesztette életét - írták a bejegyzésben.

Az orosz-ukrán háborúban 2024. április 24-én életét vesztette a 25 éves Vitalij Pavljuk, Técső város lakosa.  Vitalij Pavljuk 1999. április 22-én Técsőn született.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a 34 éves Jurij Karpinec kárpátaljai katona, akit már több mint egy fél éve eltűntként tartottak nyilván. Az Ungvári járásban található Pasztilszki (Kispasztély) község lakója 2023. június 3-án halt meg harci feladat végrehajtása közben Zaporizzsja irányában.

Harci bevetés során Bahmut közelében 2023. február 03-án életét vesztette Badida Mihajlo,  Demecsi (Dimicső) falu lakosa. A Nagydobronyi kistérség rangidős lövésze az A 4117-es katonai egységben szolgált, 55 éves korában érte a halál. 2022. júniusában önkéntesként lépett az ukrán hadsereg soraiba. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek