Hirado.hu
Robert Fico szlovák miniszterelnök
Robert Fico szlovák miniszterelnök


Tovább javult Robert Fico egészségi állapota – közölte a szlovák miniszterelnököt kezelő besztercebányai kórház. Orbán Viktor a Patriótának adott interjúban úgy fogalmazott: a szlovák kormányfő a legrosszabbkor esett ki a munkából.

A legutóbb elvégzett vizsgálati eredmények alapján az orvosi konzílium megerősítette, hogy a kormányfő egészségi állapota fokozatosan tovább javul – közölte a szlovák miniszterelnököt kezelő besztercebányai kórház közleményében.

Két hete egy 71 éves háborúpárti támadó lőtt rá a szlovák miniszterelnökre Nyitrabányán. Az Európában évtizedek óta példátlan merénylet elkövetőjét a helyszínen elfogták. A férfi a rendőrségen később arról beszélt: egy hónappal korábban eldöntötte, hogy merényletet követ el. Juraj Cintulát előre megfontolt gyilkossági kísérlet elkövetésével gyanúsítják. Élete végégi börtönben maradhat – hangzott el az M1 Híradóban.

Roberet Ficót azóta kórházban ápolják, állapota stabil, azonban orvosai szerint hosszú lesz a felépülése.

A merénylet hírére az első gondolata az volt, hogy vajon azt túlélte-e Robert Fico – idézte fel Orbán Viktor az interjúban. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Robert Fico a legrosszabbkor esett ki a munkából.

„Jó nagy bajban vagyok, mert most akkor Brüsszelben, a következő alkalmakkor egyedül maradok, ha háborúról, meg még néhány egyébként fontos kérdésről van szó. Mert a szlovák miniszterelnök nemcsak egyet szokott velünk érteni, hanem ezt képviselni is szokta. A harmadik meg az volt, hogy mindjárt jönni fog Hajdu tábornok úr és rám erőltet mindenfajta extra biztonsági szabályokat, amiket utálok, és még valahogyan ki kell bújnom alóluk” – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban

Európában csak a szlovák kormány volt, amely háborúpártiból békepárti lett,

de ez egyedül Robert Ficónak köszönhető - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás