Karpat.in.ua
Ukrán rendőrség. Illusztráció. Fotó: Unian
Ukrán rendőrség. Illusztráció. Fotó: Unian


A rendőrök a közterületen ellenőrzik a hadkötelesek iratait, és erőszakkal szállítják be a körözötteket a területi toborzási és szociális támogatási központokba (TCK) – jelentette be pénteken Ivan Vihivszkij, a Nemzeti Rendőrség vezetője az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek adott interjújában, számolt be az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Vihivszkij elmondta: „Ha olyan személyt azonosítanak, aki a TCK bejelentésének megfelelően a közigazgatási szabálysértési törvénykönyv 210., 210-1. cikkelyeiben meghatározott közigazgatási szabálysértést követett el, ebben az esetben a rendőr jogosult végrehajtani az adminisztratív letartóztatását, és eljuttatni a hadkötelest a TCK-ba.”

Az országos rendőrparancsnok szerinte a rendőrség jogkörének gyakorlása során kényszerintézkedést alkalmazhat. „Az ilyen intézkedések fajtája és alkalmazásának korlátai kizárólag a személy jogellenes cselekményeinek terjedelmétől függenek.

Általában, ha a bűncselekmény elkövetésében való részvétel nem igazolható, az olyan személlyel szemben, aki rosszindulatúan nem engedelmeskedik a rendőr jogszerű kérésének kényszerintézkedések – a fizikai erőszak és különleges eszközök, bilincs, gumi- és műanyagbot – alkalmazhatók” – hangsúlyozta IvanVihivszkij - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek