Hirado.hu
„Most már a két testvér együtt van” – megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát
„Most már a két testvér együtt van” – megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát


Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön. A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél találták meg, több embert még keresnek.

„A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna. Most már a két testvér együtt van… Kollégáink fáradhatatlanul tovább keresik az áldozatokat. Haza fogjuk vinni őket! Nyugodj békében, Dia! Őszinte részvétünk a családnak, felfoghatatlan…” – írták.

Szombat éjjel a Dunán, Verőcénél kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre, a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig a negyedikre.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte.

Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre. 

- közölte a hirado.hu.

 

 


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás