Femina

Cseh Laci egy 2 éves kislány apukája: a legendás úszó így él visszavonulása óta
Cseh Laci egy 2 éves kislány apukája: a legendás úszó így él visszavonulása óta


Cseh Laci elképesztő sikereket ért el úszóként. Világ- és Európa-bajnoki címe mellett olimpiai ezüst- és bronzérmeket is bezsebelt. Ma már nem a sport, hanem főként kislánya köré építi mindennapjait.

A legendás úszó a Reggeli vendégeként mesélt arról, milyen az élete, mióta visszavonult az élsporttól. Kislánya 2022 júliusában született, így nemsokára kétéves lesz - írja a femina.hu.

- Próbálom a kislányomat követni mozgásban, és futni utána - kezdte mesélni, majd arra is kitért, terelgeti-e valamilyen módon Nalanit majd a sport felé.

- Ezt neki kell majd eldöntenie, szerintem az a legfontosabb szülőként, hogy megpróbáljam neki megmutatni, rengeteg lehetőség van. Ne az legyen, hogy „na, kislányom, akkor neked most úsznod kell”, hanem találja meg azt, amit ő szeretne csinálni - fejtette ki véleményét, és azt is hozzátette, hogy minden támogatást meg fog adni hozzá, ha ilyenre kerül sor.

- Az nem jó, hogyha az én ráhatásomra kel fel korán reggel. Belülről kell annak jönnie, hogy „apa, ébressz fel majd reggel, mert menni kell edzésre!”

Karrierjét - visszatekintve - nem látja hibamentesnek, ám büszke arra, amit elért, így zárta le ezt a korszakot.

- Most, hogy már abbahagytam az úszást, lehet, hogy kéne találnom valami melléksportágat. Hiányzik a mozgás, csak most nehezen tudom rávenni magam, hogy beépítsem a napi ritmusomba. Nincs meg az a motiváció, hogy a világ legjobbja szeretnék lenni, így azért egy picit nehezebb.

Azt is elmondta, kicsit fellélegzett, amikor már nem a sporthoz kellett igazítania a napjait. Sokkal egyszerűbbé vált ezzel az élete, és bár néha álmodik az úszással, még sosem kelt felriadva, hogy elkésik az uszodából.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás