MTI

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Illusztráció
Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Illusztráció


Hamis márkajelzésű cipőket, sportmezeket, adatkábeleket és fülhallgatókat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy százmillió forint értékben egy bolgár kamionban Gyulánál.

A jármű Görögországból tartott Németország felé, amikor Békés vármegyében rutinellenőrzés miatt félreállították - írta a NAV az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A pénzügyőrök figyelmét leginkább az ömlesztve szállított, ismert márkajelzésű cipők, sportmezek, adatkábelek és fülhallgatók silány minősége és csomagolása keltette fel.

A termékeket a jogtulajdonosok képviselői is szemügyre vették, és megerősítették, hogy mindegyik hamisítvány, azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba - tudatta a vámhatóság.  

A sofőr azt mondta, hogy a "jogsértő árukról" nem tudott, a kamiont lezárt raktérrel vette át.

A  tájékoztatás szerint a járőrök több mint ötezer árucikket foglaltak le és a NAV iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indított eljárást.

"A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amelyek akár az egészségre is ártalmasak lehetnek" - olvasható a közleményben.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI