Bien.hu

Ha ezt elolvasod, többé nem törlöd törölközőbe az arcodat
Ha ezt elolvasod, többé nem törlöd törölközőbe az arcodat


Sokan úgy gondolják, az otthonuk legkoszosabb, legtöbb baktériumot rejtő tárgya a WC. De el kell, hogy keserítsünk: a törölköződ általában nem sokkal tisztább, és ha az arcodat minden alkalommal beletörlöd, annak hosszú távon kellemetlen következményei lesznek!

Pattanásokat okozhat

Az sem túl szerencsés, ha zuhanyozás közben, forró vízzel és tusfürdővel mosod meg az arcodat, de erre csak rátesz egy lapáttal, ha utána a törölközőben törlöd meg. Ez a tárgy ugyanis nagyon sok baktériumnak ad otthont, tekintve, hogy szinte mindig nedves, így kellemes helyet biztosít számukra a túléléshez. Amikor az arcodat is megtörölgeted vele, ezek egyenesen a bőrödre kerülnek. Meglehet, hogy a lábaidon, hasadon, egyéb testrészeken nem okoznak problémát, de az arcod ennél sokkal érzékenyebb - írja a bien.hu.

Idővel a kórokozók eltömítik a pórusaidat, kisebb gyulladásokat okoznak. Te csak annyit látsz, hogy egyre több a pattanásod, de elképzelésed sincs, hogy miért. Az sem a legjobb ötlet, ha külön törölközőt készítesz be csak az arcodnak, mert ha már három napig használtad, a baktériumok ugyanúgy megtelepszenek benne. Inkább hagyd megszáradni magától az arcodat!

Öregítheti a vonásaidat

A legtöbb törölköző anyaga túl durva, ezért nem elég gyengéd a bőröddel szemben, és ezt az arcod egyáltalán nem viseli jól! A súrlódások hatására apró, szemmel nem látható sérülések keletkeznek az arcodon, amelyek sebezhetőbbé teszik a fertőzésekkel szemben, ráadásul a ráncok mélyüléséhez is hozzájárul.

Minél régebb ideje megvan egy törölköző, annál durvábbá válik az anyaga a sok mosástól és mosószertől. Ez az oka annak, hogy előbb-utóbb olyanná válik a hatása, mint egy bőrradíré. A felső réteget „lesúrolja”, amitől érzékennyé, pirossá, és sebezhetővé válik.

Gyengíti a termékek hatékonyságát

Noha magától értetődőnek tűnhet, hogy megtöröld az arcodat, miután felkentél egy krémet, hagytad állni 10 percig, majd lemostad. Ezzel viszont a termék hatékonyságát is csökkented. A bőrödnek ugyanis kell egy kis idő, hogy magába szívja a nedvességet, és ez nem történik meg pár másodperccel azután, ahogy felkented az arcodra a krémet! Miután lemostad, még ugyanúgy szüksége van a nedvességre, vízre, épp ezért jobb, ha hagyod, hogy magától száradjon meg az arcod.

Zsírosabb lesz miatta a bőröd

Bár elsőre furcsán hangzik, de ha mindig törölközővel szárítod meg a bőrödet, előbb-utóbb az arcod zsírosabbá fog válni! Erről az tehet, hogy a folyamatos, durva hatású törlés miatt a bőrödről a természetes olajakat is eltávolítod, amelyek az egészséges arcbőrt biztosítják számodra. Ilyenkor a bőröd alatt lévő mirigyek azt érzékelik, hogy nem termelnek elegendő mennyiségű olajat, így még aktívabbá válnak, hogy felvegyék a küzdelmet a szárazsággal.

Ennek a végeredménye a zsíros arcbőr! A leghigiénikusabb megoldás az, ha hagyod, hogy levegőn száradjon meg az arcod. Csak utána vidd fel a bőrödre a szokásos hidratáló krémedet. Maga a száradás így sem vesz el többet 2 percnél, azonban hosszú távon a különbség látványos lesz!


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás