Hirado.hu
Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)
Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)


Erkölcsi vakság egy sorba állítani az izraeli vezetőket és a Hamász palesztin terrorszervezet vezetőit – írta Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja hétfőn X (volt Twitter) fiókjában, válaszul annak lehetőségére, hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adhat ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, Jahja Szinvár, a Hamász gázai vezetője és Mohammed Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka ellen.

„Izrael a legigazságosabb háborúba kezdett, miután egy terrorista szervezet mészárlást hajtott végre polgárai ellen. Izrael a történelem legmorálisabb módján harcol, ragaszkodva a nemzetközi joghoz, igazságszolgáltatási rendszere független és erős” – írta Ganz.

„A polgárainak védelméért harcba szállt ország vezetőit egy sorba állítani a vérszomjas terroristákkal erkölcsi vakság, és megsérti az ország polgárainak védelmére vonatkozó kötelezettségét és lehetőségét” – hangsúlyozta. „Az ügyész kérésének elfogadása letagadhatatlan történelmi bűn lenne” – tette hozzá.

A Hamász szintén az ellen tiltakozott, hogy együtt ítéljék el az izraeli vezetőkkel. „A hágai bíróság határozata” egyenlővé teszi az áldozatot a „hóhérral”, ösztönözni fogja a „megsemmisítő háború„ folytatását” – jelentette ki az iszlamista szervezet tisztviselője, kérve a bíróságot a kérelem visszavonására - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás