Karpat.in.ua
Megosztás
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: Elnöki hivatal
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: Elnöki hivatal


„Európa csak akkor lehet erős és igazán békés, ha az európaiak közül senki sem marad le Európáról” – jelentette ki Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke a közösségi médiában.

Az ukrán elnök szerint ehhez az kell, hogy „minden nemzetről megemlékezzenek, és mindenki kész legyen megvédeni minden nemzet jövőjét”, nem pedig a gonosz kezébe adni azt.

Európának Volodimir Zelenszkij szerint az a rendeltetése, hogy az együttműködés tere legyen, hogy „az élet tere maradjon”.„Ezt kell megtartanunk, ezt kell megvédenünk” – fogalmazott Ukrajna elnöke a Csehország 20 éve az EU-ban: jövőkép a kibővített Európáról című konferencián a Facebookra feltöltött videós beszédében.

Bízom Európában. És bízom abban, hogy még a mi életünkben ugyanilyen konferenciát tartanak majd, de azt Ukrajna húszéves európai közösségbeli tagságának szentelve – húszéves teljes jogú uniós tagságunknak – tette hozzá az ukrán elnök, aki szerint ez a folyamat már júniusban megindulhat „Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak tényleges megkezdésével” - közölte a karpat.in.ua.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek