Hirado.hu
Furcsa szag terjengett a nő kertjében, amit talált, az a Stranger Thingsben is megállná a helyét
Furcsa szag terjengett a nő kertjében, amit talált, az a Stranger Thingsben is megállná a helyét


Az ijesztő, űrlényre hasonlító növénynek nem a kinézete a legrosszabb.

Egy Sydney-ben élő nő arra ébredt egy reggel, hogy meglehetősen furcsa szag árad be az otthonába a kert felől, ahol aztán elég hamar rá is bukkant a bűz forrására. A különös megjelenésű dolog szinte vonzotta a tekintetet a gondosan ápolt kertben, és meglehetősen ijesztő volt a látványa – írja a Daily Mail.

A Sydney-ben élő nő nem tudta megfejteni, hogy látszólag egyik napról a másikra mi szállta meg a pázsitját, így lefotózta a növényt, és az interneten kért segítséget.

A tapasztaltabb kertészek hamar megadták a választ arra, mi is lehet a kis vörös, földön túli kinézetű növény.

Mint kiderült, egy tintahalgombáról volt szó, amely eső után igen gyorsan fejlődik.

Az Ausztráliában őshonos gomba a szömörcsögfélék családjába tartozik, és a Stranger Things című sorozatba illő megjelenése mellett már csak a szaga rosszabb, ugyanis rothadóhús-szagot áraszt, és jellemzően február és május között bukkannak fel Sydney-ben. Bűzös szagukkal vonzzák a legyeket.

A hozzászólók figyelmeztették az asszonyt, hogy minél hamarabb szabaduljon meg tőle, és nem csak azért, mert gyorsan szaporodik, hanem mert mérgező, így nagyon kell figyelni a háziállatokra, nehogy megkóstolják véletlenül - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás