Kárpátinfo.net


Óránkénti áramszüneteket vezetnek be Ukrajnában
Óránkénti áramszüneteket vezetnek be Ukrajnában


Az ukrán villamosenergia-hálózatot üzemeltető Ukrenerho törölte a vészleállásokat Kárpátalján. Május 16-tól ütemezett óránkénti áramszünetek lépnek életbe – közölte a Zakarpattyaoblenerho Facebook-oldalán.

Kárpátalján a Zakarpattyaoblenerho megyei áramszolgáltató hivatalos oldalán közzétette május 16-ára tervezett áramszünetek várható ütemezését. 

A szolgáltató szerint Kárpátalján az óránkénti áramkimaradások menetrendjét az Ukrenerho által régiónként meghatározott határértékeknek megfelelően alakítják ki.

Jelenleg a tervezett áramszünetek mind a hat szakaszban végrehajtásra kerülnek.

Óránkénti áramszüneteket vezetnek be Kárpátalján
Óránkénti áramszüneteket vezetnek be Kárpátalján

A fehér szín azt jelenti, hogy van áramellátás. A sárga, zöld, narancssárga, kék, piros és lila színek azt jelentik, hogy nincs áramellátás. A szürke szín pedig azt jelenti, hogy áramkimaradás lehet - olvasható az áramkimaradások menetrendjének magyarázatában.

Az egyes szakaszokba tartozó kárpátaljai települések listája a Zakarpattyaoblenerho weboldalon található linkre kattintva, valamint a Telegram chat-botjában tekinthető meg.

Az áramkimaradásokról a Zakarpattyaoblenerho honlapján, illetve az energiavállalat chatbotjában és Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek