Hirado.hu
Megosztás
Hatalmas tűz volt egy horvát kikötőben, legalább huszonkét hajó kiégett Nyitókép: MTI/AP/CROPIX/Goran Sebelic
Hatalmas tűz volt egy horvát kikötőben, legalább huszonkét hajó kiégett Nyitókép: MTI/AP/CROPIX/Goran Sebelic


Egy kora reggel keletkezett hatalmas tűzben huszonkét hajó semmisült meg az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében, személyi sérülés nem történt – írta szerdán az Index.hr hírportál.

A tűz oltásában a pulai és a medulini tűzoltók vettek részt, és a lángokat sikerült megfékezni. A hatóságok közlése szerint a helyszínre érkező tűzoltók először elkülönítették azokat a hajókat, amelyeket még nem értek el a lángok, az égő hajókat pedig elkötötték, és úgy oltották el rajtuk a tüzet. Közülük több teljesen kiégett.

Samir Grahovic tűzoltóparancsnok a tűz keletkezéséről elmondta: vélhetően elektromos hiba okozta valamelyik hajón.

„Nehéz eloltani a tüzet, amikor ég a műanyag, hajókkal lehet csak, amelyek a tengerről érkeznek”

– hangsúlyozta.

A portál által közölt képeken jól látszik, hogy egyes hajókban – köztük luxusjachtokban – mekkora kár keletkezett, volt, amelyik el is süllyedt közülük. Szemtanúk elmondása szerint néhány vízi járművön emberek is tartózkodtak, ők a tengerbe ugrottak, hogy megmeneküljenek.

A kikötőparancsnokság megerősítette, hogy

a tűz okozott környezeti károkat, ezért dupla gátat építenek, hogy lokalizálják a szennyeződést, valamint hívtak egy„ ökohajót” is a terület szanálása céljából.

Horvátország az egyik legnépszerűbb európai idegenforgalmi célpont, és kedvenc hajózási hely. A kiégett hajók tulajdonosai között külföldiek is lehettek - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás