Femina

5 hatásos mellemelő gyakorlat otthoni edzéshez
5 hatásos mellemelő gyakorlat otthoni edzéshez


A genetika, a gyors fogyás és az öregedés mind befolyásolja a mellek feszességét, azonban sokan edzés közben megfeledkeznek erről a területről. A kosárméretet nehéz műtét nélkül növelni, a feszesség és a tartás viszont egy kis mellizomtornával javítható. 

5 hatásos mellemelő gyakorlat otthoni edzéshez

Ez az öt egyszerű gyakorlat hatékonyan feszesíti és emeli meg a melleket. Végezd őket rendszeresen a látványos eredményért!

A fekvenyomás megdolgoztatja a mellizmokat, a tricepszet, a vállat és a hátizmokat is. Kezdőként érdemes a térdeket a talajra helyezni, így csökken a testtömeged azon része, amit ki kell nyomni. Egy szett alatt 10-15-öt végezz el belőle.

Az ülő tárogatáshoz ülj egyenes háttal és hátrahúzott vállal, a lábaidat pedig tartsd a földön, vállszélességben. Válassz az erőszintednek megfelelő kézi súlyzót (lehet 1,5-2 kilogrammos is), és kinyújtott karokkal ereszd a tested mellé. Mellizmaid megfeszítésével közelítsd a súlyokat egymás irányába, egészen addig, míg összeérnek! Végezz 3-szor 12 ismétlést!

A fekvő tárogatáshoz ülj egyenes háttal egy egyensúlylabdára, helyezd vállszélességnél szélesebb pozícióba a lábaid, és fogj a kezeidbe két könnyebb kézi súlyzót. Ereszd magad mellé a karjaid, majd a mellizmaid megfeszítésével közelítsd őket egymás felé. Végezz 3-szor 10 ismétlést!

Az öleléses fekvenyomáshoz feküdj hanyatt egy padra vagy a szőnyegre, nyújtsd ki a lábaidat, és a könyöködet enyhén behajlítva tarts egy pár súlyzót a vállaid fölött. A könyök enyhe hajlítását megtartva engedd le a súlyokat, amíg a könyököd a mellkasoddal egy vonalban nem lesz. Majd nyomd vissza a nehezékeket ugyanebben a pozícióban. Végezz 4-szer 12 sorozatot belőle. 

Az állva oldalemelés az egyik legegyszerűbb mellizomgyakorlat. Vegyél a kezeidbe egy-egy kézi súlyzót, állj egyenesen, enyhén hajlítsd be a könyöködet, majd egyszerre emeld fel vállmagasságig a súlyzókat. Lassan vidd le a súlyzókat a kezdő pozícióba. Szettenként 15-öt végezz el belőle.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás