Karpat.in.ua
 Oroszország teljesen tönkreteszi az ukrán erőműveket, mert azokat lehetetlen rövid időn belül helyreállítani
Oroszország teljesen tönkreteszi az ukrán erőműveket, mert azokat lehetetlen rövid időn belül helyreállítani


Oroszország taktikát változtatott az Ukrajna energetikai infrastruktúrája elleni támadásokban, nagy pontosságú rakétákkal pusztítja el az erőműveket az ország kevésbé védett régióiban, mert azokat csak a következő télre tudják csak teljesen helyreállítani – jelentette ki kedden Makszim Timcsenko, a DTEK energetikai cégcsoport vezérigazgatója a The Financial Times című brit lapnak adott interjújában, számolt be az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Timcsenko megjegyezte, hogy ha nem lett volna meleg időjárás, valamint az Európai Unióból érkező energiaimport és a megújuló energiatermelés növekedése, akkor a legutóbbi támadások után Ukrajnának hatalmas áramszünetekkel kellett volna szembenéznie, ahogy az 2022–2023-ban is történt.

A vezérigazgató elmondása szerint az előző tél folyamán Oroszország főleg elosztóállomásokat és transzformátorokat támadott Ukrajna-szerte. „De most az orosz rakéták a különböző régiókban lévő hőerőműveket célozzák meg, hogy teljesen megsemmisítsék őket, mert az erőműveket rövid időn belül lehetetlen helyreállítani” – hangsúlyozta Makszim Timcsenko -közölte a karpat.in.ua


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek