Origo
Megosztás
Napokon belül kinevezhetik Szoboszlaiék új edzőjét
Napokon belül kinevezhetik Szoboszlaiék új edzőjét


Az már szezon közben eldőlt, hogy az idény végén távozik a Liverpooltól Jürgen Klopp. A német edző utódját hamarosan bejelentheti az angol sztárcsapat, amelynek az első számú jelöltje a portugál Ruben Amorim.

A Liverpool első számú jelöltje a vezetőedzői posztra a Bayer Leverkusent irányító Xabi Alonso volt, ám a klub korábbi játékosa nemrég közölte, hogy maradni szeretne a német csapatnál. Jelenleg a Sporting Lisszabon trénere, Ruben Amorim a legesélyesebb arra, hogy a szezon végén távozó Jürgen Klopp utódja legyen, a portugál edző a közelmúltban sejtelmesen beszélt a jövőjéről - írja az origo.hu.

Ruben Amorim lehet a Liverpool új edzője

Brit sajtóhírek szerint

a Liverpool képviselői kedden találkoznak a 39 éves szakember ügynökével, Raul Costával, hogy tisztázzák a leendő szerződés feltételeit, részleteit.

Amorim szerződése 2026-ig érvényes a lisszaboni klubbal, a megállapodásában érvényben lévő 25 millió fontos záradék pedig 17 millióra (vagy akár még ennek az összegnek is a felére) csökkenthető, amennyiben nem portugál együttesnél folytatná karrierjét. 

A portugál edző - akinek 3 éves szerződést kínálhat a Liverpool - vezérletével a Sporting csodás szezont fut, a csapat 27 forduló után magabiztosan vezeti a bajnokságot a Benfica és a Porto előtt, valamint bejutott a Portugál Kupa döntőjébe is.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás