NAV
Megosztás
Hamis árukat rejtett legális termékei alá a bolgár autós
Hamis árukat rejtett legális termékei alá a bolgár autós


Hamis árukat rejtett legális termékei alá az a bolgár autós, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Győr-Moson-Sopron vármegyénél állítottak meg - közölte Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, sajtóreferens.

A pénzügyőrök az Arrabona pihenőhelyre kísértek egy bolgár kisteherautót, amelynek rakományát alaposabban szemügyre vették. A raktér átvizsgálásakor egy nagyméretű táskából – egyéb ruhaneműk alá és közé elrejtve, különféle ismert márkajelzésű (Lacoste, Adidas, Nike, Jordan, Chanel, Versace) – szőnyegek, törölközők, függönyök, övek, órák, pénztárcák és szabadidőruhák kerültek elő. Az arannyal díszített, csalóka árukat a jogtulajdonosok képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr azt állította, hogy rakományáról mit sem tudott, egy ismeretlen ember kérte meg a fuvarra.

A járőrök a hamis termékeket lefoglalták, amelyek közel hatmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek, lábbelik esetében előfordulhat, hogy olyan vegyi anyagok érintkeznek az emberi szervezettel, amelyek ártalmasak lehetnek.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Forrás