NAV
Alig néhány óra leforgása alatt két cigarettacsempészt csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zala vármegyében.
Alig néhány óra leforgása alatt két cigarettacsempészt csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zala vármegyében.


Alig néhány óra leforgása alatt két cigarettacsempészt csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zala vármegyében - közölte Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, sajtóreferens.

A pénzügyőrök egy márciusi délután kezdeményeztek ellenőrzést egy bolgár teherautó sofőrjénél. A gépkocsiban két gyermek is utazott, akiket a sofőr Franciaországba vitt a szülők kérésére baráti alapon. Az autó átvizsgálásakor az utastérből előkerült pótkerekek tompa hangja arról árulkodott, hogy nem csupán szívességi fuvarról lehet szó. A kerekekből 800 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő, a poggyászból pedig 50 üveg alkohol. A 37 éves gépjárművezető bevallotta, hogy az illegális termékeket ő rejtette el.

Alig néhány órával később egy 45 éves asszony bukott le a pénzügyőri ellenőrzésen, aki két fiával szintén Franciaországba tartott. A járőrök a pótkerék helyénél észrevették, hogy az autó egész padlózatát cigarettával tömték meg, ezért kiszedték az üléseket. Az alvázból összesen 1180 doboz csempészáru bukkant elő. A nő elárulta, hogy úgy gondolta, ha ráülnek, könnyen megússzák.

A pénzügyőrök összesen 1980 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le több, mint ötmillió forint értékben. Az elkövetőknek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelniük kell, mellette pedig több millió forint bírságra is számíthatnak.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Galéria

Elbukott próbálkozás
Elbukott próbálkozás
Elbukott próbálkozás

Forrás