MTI

Mathias Corvinus Collegium (MCC)
Mathias Corvinus Collegium (MCC)


Április 30-ig várja a jelentkezőket ősszel induló egyéves intenzív képzésére a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vezetőképző Akadémiája - közölte a kiírás kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

Azt írták, a képzésre olyan 28 év alatti, frissdiplomás vagy végzős hallgatókat várnak, akik folyékonyan beszélnek angolul és "nagy motivációval rendelkeznek". A program résztvevői kiváló hazai és külföldi szakemberektől sajátíthatják el a modern vezetés alapjait és különböző fogásait.

A jelentkezők többkörös felvételi eljáráson vesznek részt. Az intelligencia-, szövegírás- és szövegértéstesztek kitöltése, majd a szóbeli forduló után a legjobban teljesítők egy úgynevezett assessment center alkalmon vesznek részt, ahol a személyes kompetenciájukat vizsgálják.

A képzés intenzív felkészítéssel kezdődik az alapkompetenciák, alapismeretek átadásával, majd az ezt követő féléves időszakban a hallgatók egyre mélyebb tudást szereznek a vezetői munka lényegéről. Ez idő alatt kurzusok, tréningek, céges szervezeti látogatások és kapcsolódó projektfeladatok, exkluzív beszélgetések, tanulmányutak és közösségi programok váltják egymást.

A cél, hogy a hallgatók ne csupán tantermekben, hanem azokon kívül is tanulhassanak, továbbá a piaci világban is kipróbálhassák magukat. Ennek érdekében egyhetes szervezeti látogatásokon közelebbről is megismerhetik a köz- és a versenyszférában, különböző iparágakban tevékenykedő kis-, közép- és nagyvállalatokat, valamint azok működési környezetét, módszereit - ismertették.

A résztvevők a szakmai programokon felső- és középvezetőkkel találkozhatnak, szakmai beszélgetéseket folytathatnak. A teljes képzés ideje alatt több mint száz szervezet működéséről szerezhetnek személyes tapasztalatot, miközben tréningek, coaching, szupervízió és konzultációk sora segíti az egyéni, személyre szabott fejlődést.

A hallgatók több mint 50 napot töltenek el tanulmányutakon a Kárpát-medencében, Európában és a tengerentúlon. A szakmai programokon a legmagasabb szintű döntéshozókkal, vezetőkkel, polgármesterekkel, tisztviselőkkel, tanácsadókkal találkozhatnak.

Az egyik fontos programelemeként működő Vezetőképző Klubban a közélet és a vállalati világ meghatározó személyiségei közvetlenül osztják meg tudásukat, tapasztalataikat a hallgatókkal.

Az elmúlt időszakban a Vezetőképző Akadémia vendége volt mások mellett Lévai Bálint, a BioTechUSA ügyvezető igazgatója, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke és Stumpf István alkotmányjogász, korábbi miniszter.

A Vezetőképző Akadémia a tehetséggondozó intézmény képzési struktúrájának záró elemeként a pályakezdő, komoly ambíciókkal rendelkező diplomás fiataloknak nyújt egyedi, máshol nem elérhető térítésmentes képzést. Az MCC által támogatott térítésmentes képzés ösztöndíjat és kollégiumi férőhelyet biztosít minden hallgatónak.

A felvételiről további részletek az intézmény honlapján olvashatók.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI