Kárpátinfo.net


Megosztás
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Fotó: facebook.com/dmytro.kuleba
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Fotó: facebook.com/dmytro.kuleba


Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter felszólította a partnerországokat, hogy haladéktalanul segítsenek Kijevnek, és tegyék félre félelmeiket. Szerinte Vlagyimir Putyin orosz diktátor "politikai állatként" megérzi a világ reakcióját Moszkva katonai agressziójára, és ennek megfelelően cselekszik.

Erről az RBC-Ukrajna számolt be az ukrán külügyminiszter CNN-nek adott nyilatkozatára hivatkozva.

Az ukrán miniszter köszönetét fejezte ki az amerikai félnek a katonai segély csomag jóváhagyásáért. A segélycsomag blokkolásával kapcsolatban a tisztviselő úgy nyilatkozott, hogy "jobb későn, mint soha".

Kuleba azt is hozzátette, hogy a világnak "nem szabad elfelejteni, hogy az Ukrajnának nyújtott segítség késedelmét az elesett katonák bátorsága és áldozata kompenzálja".

"Minden, amit ősztől a mai napig elvesztettünk, azért van, mert katonáinknak nem volt elég fegyverük" 

- hangsúlyozta.

Kuleba szerint Kijevnek szüksége van arra, hogy partnerei "szilárdan higgyenek abban, hogy Ukrajna győzelme elérhető", és "ne féljenek Putyintól".

"Mert Putyin egy politikai állat, amely megérzi a félelem szagát. És amikor ezt megérzi - agresszívabbá válik. Ha megérzi azt az erőt, amit például a kongresszus most demonstrált, akkor kénytelen lesz meghátrálni" 

- mondta az ukrán külügyminiszter.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Ukrajna nem fogja feladni az agresszor ország elleni harcot, mivel "a nemzet túlélése, egy szuverén állam túlélése a tét".


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek