MTI

Orosz drón- és rakétatámadások értek Ukrajnát. Illusztráció. Fotó: rbc.ua
Orosz drón- és rakétatámadások értek Ukrajnát. Illusztráció. Fotó: rbc.ua


Első alkalommal érte a háború folyamán ukrán dróntámadás az Oroszországhoz tartozó Tatárföldet - közölte kedden a köztársaság vezetőjének hivatala.

Rusztam Minnyihanov szerint a támadás célpontjai Jelabugában és Nyizsnyekamszkban lévő üzemek voltak, de miatta a termelés sehol sem állt le.

A RIA Novosztyi hírügynökség az írta, hogy három drón repült be a tatárföldi légtérbe, a nyizsnyekamszki olajfinomítót, valamint a jelabugai különleges övezetet és az ottani műszaki egyetemet támadva. A Kommerszant című lap szabadon elérhető forrásokra hivatkozva megemlítette, hogy Jelabugában drónokat szerelnek össze.

Jelabuga városban heten sebesültek meg, a helyi mentőszolgálat szerint mindannyian a helyi műszaki egyetem hallgatói. Egyikük állapota sem súlyos, de közülük hármat bent tartottak a kórházban megfigyelésre. A TASZSZ hírügynökség azt jelentette, hogy három kollégiumi épület ablakai betörtek.

Ramil Mullin, Nyizsnyekamszk polgármestere a TASZSZ-nak azt mondta, hogy a helyi olajfinomítót támadó drónt az üzem légvédelmi rendszere semlegesítette, így senki és semmi nem sérült meg. A RIA Novosztyi a mentőszolgálatra hivatkozva arról számolt be, hogy a támadás következtében tűz ütött ki a Taneko üzemben, amelyet azonban 20 perc alatt eloltottak.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI