Kárpátinfo.net


A 31 éves rákosi Viktor Mikita életét vesztette a háborúban. Fotó: Facebook-bejegyzés
A 31 éves rákosi Viktor Mikita életét vesztette a háborúban. Fotó: Facebook-bejegyzés


Az orosz-ukrán háború újabb kárpátaljai katona életét követelte. A Munkácsi járásban található Beregrákos község lakója, a 31 éves Viktor Mikita elesett a harcokban.

Erről a Nagylucskai (Veliki Lucski) kistérség  Facebook-oldalán számoltak be.

Viktor Mikita 1992. augusztus 27-én született a Munkácsi járásban található Beregrákos (Rakosino) községben. 

A közlemény szerint a kárpátaljai katona 2024. március 30-án halt meg a Donyecki területen található Csasziv Jar falu közelében.

"Viktor Mikita részt vett az ATO-ban, és a teljes körű invázió kezdete után külföldről tért vissza, és önként csatlakozott a fegyveres erőkhöz, hogy megvédje hazáját" 

- áll a közleményben.

A honvéd temetésének időpontját és dátumát később jelentik be.

Őszinte részvétünk a családnak és hozzátartozóknak!


 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Jurij Holovcsak, Szmerekova (Szemerekő) község lakosa.  Holovcsak Jurij Romanovics, Szmerekova (Szemerekő) község lakosa 1995. március 31-én született. Az A3029 katonai egység rohamosztagának katonája 2024. március 26-án, Bahmut térségében vesztette életét.

Március 20-án Ungváron végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 47 éves Mihajlo Kozak őrmestertől.  A kárpátaljai katona önként jelentkezett Ukrajna védelmére a teljes körű invázió kezdetén.  2024. március 11-én harci feladat teljesítése közben halt meg. Mindvégig hű maradt katonai esküjéhez.

A beregszászi járási Vitalij Csonka meghalt a háborúban. A kárpátaljai katonát eltűntként tartották nyilván. 2023. június 8-án a Zaporizzsjai terület Mala Tokmacska faluja melletti állások tüzérségi ágyúzása során eltűnt az 1974-es születésű Vitalij Csonka. Az eltűnt katonát 2024. március 15-én azonosították és igazolták halálát. 

Március 18-án Ungváron végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves kárpátaljai védőt, Szerhij Nyesztyerenkót. Az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves Szerhij Nyesztyerenko temetésére a Narodna téren került sor. 

A Huszti járásban található Bilke község lakója, az 58 éves Jurij Pitra meghalt a háborúban. A kárpátaljai katonát Oroszország teljes körű inváziójának első napjaiban mozgósították az Ukrán Fegyveres Erőkhöz .A férfi március 8-án egy kijevi kórházban halt meg az előző nap szerzett szilánkos sérülés következtében.

Az orosz-ukrán háborúban elesett Dmitro Kuckir, a Munkácsi járásban található Poljanai kistérség 39 éves lakosa. A katona több mint két hónapja eltűnt. Dmitro Kuckir 1984. augusztus 5-én született Poljana községben.

Viktor Holovnya, az Ungvári járásban található Szimer (Ószemere) község lakója meghalt az orosz-ukrán  háborúban. A kárpátaljai katona géppuskás volt, és március 2-án halt meg harci feladat végrehajtása közben. 

Kárpátalján végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves munkácsi védőtől, Rosztiszlav Diusztól. A kárpátaljai katona 2024. február 23-án esett el harci feladat végrehajtása közben. 

Kárpátalján végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett védőtől, a 22 éves Mikola Kuznyecovtól. A munkácsi férfi 2022. március 2-án önként kelt Ukrajna védelmére. Csehországi munkából tért vissza, hogy megvédje Ukrajnát. Bajtársaival együtt Mikola részt vett a Herszon elleni offenzívában és Szoledar védelmében. 2022 októberében egy harci küldetés végrehajtása közben sérülést szenvedett, de gyógyulása után visszatért a frontra.

Kárpátalján, a Técsői járásban található Vilhivci-Lazi (Irhóc-Lázi) településen utolsó útjára kísérték a háborúban elesett határőrt, a 20 éves Jevhen Smadcsenkot. A kárpátaljai katona 2024. február 17-én halt meg harci feladat végrehajtása közben a Donyecki terület Bilohorivka faluja közelében.

Kárpátalján a huszti járási Ilnyica (Ilonca) községben február 21-én eltemették az orosz-ukrán háborúban elesett honvédet, az 53 éves Vaszil Sztelmahot. Vaszil Sztelmah 1971. január 29-én született. A kárpátaljai katona 2024. február 17-én aknavető tűz következtében vesztette életét Kupjanszk közelében.  


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek