Hirado.hu
Megosztás
Gitanas Nauseda litván elnök
Gitanas Nauseda litván elnök


Gitanas Nauseda, Litvánia elnöke pénteken bejelentette, hogy Lengyelországban őrizetbe vettek két személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy márciusban Vilniusban bántalmazták Leonyid Volkovot, a néhai orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij szövetségesét.

A március 12-én vilniusi otthona előtt kalapáccsal megtámadott 43 éves Volkovot rövid időre kórházba kellett szállítani.

A támadást egy hónappal azután hajtották végre, hogy Alekszej Navalnij február 16-án meghalt egy sarkvidéki börtönkolónia területén, ahol „szélsőségességért” 19 éves büntetését töltötte.

A litván hírszerző szolgálatok azt gyanították, hogy a támadást egy helyi lakos követte el.

Nauseda azt közölte a sajtóval, hogy a támadás két gyanúsítottját Lengyelországban tartják fogva. Hozzátette, hogy az őrizetbe vetteket, akiknek a személyazonosságát nem fedte fel, Litvániába toloncolják. Mint mondta, az ügyet megvitatta lengyel kollégájával, Andrzej Dudával, és megköszönte Varsó „kiváló munkáját”.

A bántalmazás sértettje, Leonyid Volkov örömmel fogadta a bejelentést. „További részleteket még nem ismerek, de azt mondhatom, hogy láttam, milyen energiával és kitartással dolgozott a litván rendőrség az elmúlt egy hónapban ezen az ügyön, és nagyon örülök, hogy ez a munka meghozta gyümölcsét” – írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A lengyel hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben - közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás