Hirado.hu
Megosztás
Robert Habeck német szövetségi alkancellár
Robert Habeck német szövetségi alkancellár


Kijevbe érkezett csütörtökön Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon, és előkészítse az Ukrajna helyreállításával foglalkozó, júniusra Berlinbe tervezett konferenciát.

Habecket vállalkozói delegáció kísérte el az ukrán fővárosba. Tárgyalásain a tervek szerint az orosz támadások miatt súlyos károkat szenvedett ukrán energetikai infrastruktúra helyreállítása és az országnak nyújtott gyorssegélyek is terítéken lesznek.

Az alkancellár érkezése után kiemelte: Ukrajna szabadságharcot vív Vlagyimir Putyin agressziójával szemben az ország területi önrendelkezéséért, de egyúttal az európai értékekért is, és ebben a küzdelemben minden támogatásra szüksége van.

Habeck Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, Julija Szviridenko miniszterelnök-helyettessel, gazdasági miniszterrel, valamint Herman Haluscsenko energiaügyi miniszterrel is találkozik kijevi látogatása alatt.

Az alkancellár Ukrajnából a szomszédos Moldovába utazik, ahol Dorin Recean miniszterelnökkel tárgyal majd -közölte a hirado.hu.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás