Kárpátinfo.net


Megosztás
A técsői járási Csumalovo (Csománfalva) falu lakosa, a 35 éves Vitalij Ljah elesett az orosz-ukrán háborúban. Fotó: Kárpátinfo/Bustyaházai kistérség
A técsői járási Csumalovo (Csománfalva) falu lakosa, a 35 éves Vitalij Ljah elesett az orosz-ukrán háborúban. Fotó: Kárpátinfo/Bustyaházai kistérség


A técsői járási Csumalovo (Csománfalva) falu lakosa, a 35 éves Vitalij Ljah elesett az orosz-ukrán háborúban.

A szomorú hírről a Bustyaházai kistérség Facebook-oldalán számoltak be.

A kárpátaljai férfit 2022. július 18-án mozgósították az Ukrán Fegyveres Erőkhöz. Katonai szolgálata során tekintélyt élvezett kollégái körében 

- áll a közleményben.

A harci bevetések során tanúsított bátorságáért és hősiességéért Vitalij Ljah az Aranykereszt kitüntetést kapta. 

A fiatal katona április 9-én halt meg a Herszon megyei Tokarivka falu közelében orosz ágyúzás következtében.

Őszinte részvétünk a családnak és a hozzátartozóknak!


 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy újabb fiatal kárpátaljai katona a harcmezőn. Mihajlo Budul 2024. április 3-án halt meg a Zaporizzsjai területen található Prijutne falu közelében tüzérségi ágyúzás következtében.

Kárpátalján április 10-én utolsó útjára kísérték a háborúban elesett 41 éves Milan Babila törzsőrmestert.  A temetési szertartásra Ungváron, a Narodna téren került sor, majd a Dicsőség hegyen helyezték végső nyugalomra. Az elhunytat felesége, lánya és fia várta otthon

Az orosz-ukrán háború újabb kárpátaljai katona életét követelte. A Munkácsi járásban található Beregrákos község lakója, a 31 éves Viktor Mikita elesett a harcokban. Viktor Mikita 1992. augusztus 27-én született a Munkácsi járásban található Beregrákos (Rakosino) községben. A kárpátaljai katona 2024. március 30-án halt meg a Donyecki területen található Csasziv Jar falu közelében.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Jurij Holovcsak, Szmerekova (Szemerekő) község lakosa.  Holovcsak Jurij Romanovics, Szmerekova (Szemerekő) község lakosa 1995. március 31-én született. Az A3029 katonai egység rohamosztagának katonája 2024. március 26-án, Bahmut térségében vesztette életét.

Március 20-án Ungváron végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 47 éves Mihajlo Kozak őrmestertől.  A kárpátaljai katona önként jelentkezett Ukrajna védelmére a teljes körű invázió kezdetén.  2024. március 11-én harci feladat teljesítése közben halt meg. Mindvégig hű maradt katonai esküjéhez.

A beregszászi járási Vitalij Csonka meghalt a háborúban. A kárpátaljai katonát eltűntként tartották nyilván. 2023. június 8-án a Zaporizzsjai terület Mala Tokmacska faluja melletti állások tüzérségi ágyúzása során eltűnt az 1974-es születésű Vitalij Csonka. Az eltűnt katonát 2024. március 15-én azonosították és igazolták halálát. 

Március 18-án Ungváron végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves kárpátaljai védőt, Szerhij Nyesztyerenkót. Az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves Szerhij Nyesztyerenko temetésére a Narodna téren került sor. 

A Huszti járásban található Bilke község lakója, az 58 éves Jurij Pitra meghalt a háborúban. A kárpátaljai katonát Oroszország teljes körű inváziójának első napjaiban mozgósították az Ukrán Fegyveres Erőkhöz .A férfi március 8-án egy kijevi kórházban halt meg az előző nap szerzett szilánkos sérülés következtében.

Az orosz-ukrán háborúban elesett Dmitro Kuckir, a Munkácsi járásban található Poljanai kistérség 39 éves lakosa. A katona több mint két hónapja eltűnt. Dmitro Kuckir 1984. augusztus 5-én született Poljana községben.

Viktor Holovnya, az Ungvári járásban található Szimer (Ószemere) község lakója meghalt az orosz-ukrán  háborúban. A kárpátaljai katona géppuskás volt, és március 2-án halt meg harci feladat végrehajtása közben. 

Kárpátalján végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves munkácsi védőtől, Rosztiszlav Diusztól. A kárpátaljai katona 2024. február 23-án esett el harci feladat végrehajtása közben. 

Kárpátalján végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett védőtől, a 22 éves Mikola Kuznyecovtól. A munkácsi férfi 2022. március 2-án önként kelt Ukrajna védelmére. Csehországi munkából tért vissza, hogy megvédje Ukrajnát. Bajtársaival együtt Mikola részt vett a Herszon elleni offenzívában és Szoledar védelmében. 2022 októberében egy harci küldetés végrehajtása közben sérülést szenvedett, de gyógyulása után visszatért a frontra.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek