Kárpátinfo.net


Megosztás
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: president.gov.ua
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: president.gov.ua


Április 11-én éjjel Oroszország 40 rakétát és mintegy 40 drónt lőtt ki Ukrajnára. A rakéták és drónok egy részét lelőtték.

Erről az RBC-Ukraina számolt be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram bejegyzésére hivatkozva.

"Az orosz terroristák ismét kritikus infrastruktúrát vettek célba. Újabb aljas rakétatámadás érte Harkivot és a Harkivi területet. Más régiókban lévő objektumok is célpontok voltak: Kijev, Zaporizzsja, Odesza és Lviv régiók" 

- mondta az elnök.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy Ukrajna szomszédai és partnerei látják, mennyire kritikus a légvédelem szükségessége. 

Az államfő szerint Ukrajnának légvédelmi felszerelésekre és egyéb védelmi támogatásra van szüksége, és "nem szabad szemet hunyni és hosszasan vitatkozni".

"Itt és most, az orosz terror legyőzésének lehetőségével a világ bebizonyíthatja, hogy a terrort mindenki egyformán bűncselekménynek tekinti"

- hangsúlyozta Zelenszkij.

Ha Oroszország tovább folytathatja, ha az orosz rakéták és a Shahedek nemcsak Ukrajnát, hanem partnerei elszántságát is eltalálják, az a terror globális engedélyezése lesz - emelte ki az ukrán elnök.

Újabb masszív orosz támadás Ukrajna ellen

Az orosz megszállók ismét kamikaze drónokkal és különböző típusú rakétákkal támadták Ukrajnát. A megszállók főleg Kinzsálokat lőtték Ukrajnára. Az Ukrán Fegyveres Erők közlése szerint a Kinzsálok elérték Ukrajna nyugati részét.

Az ellenség Harkiv, Lemberg, Kijev, Odesza, Zaporizzsja és Ukrajna más régióit támadta. Az oroszok kritikus infrastrukturális létesítményeket támadtak és megrongálták az elektromos hálózatot. Harkiv régióban áramszüneti menetrendet vezettek be.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek