Origo
Megosztás
Sokkoló részletek derültek ki egy bizarr sellőmúmiáról, még a tudósok is megdöbbentek
Sokkoló részletek derültek ki egy bizarr sellőmúmiáról, még a tudósok is megdöbbentek


A hírhedt japán Fidzsi-múmia közel 120 éve tartja izgalomban a tudományos világot, ezért kutatók egy csoportja alaposabban megvizsgálta, pontosan mi is lehet ez a furcsa lény.

A különös maradványt egy amerikai tengerész szállította Japánból az Egyesült Államokba még 1906-ban, majd a lény az Ohio állambeli Springfieldben található Clark Megyei Történelmi Társaság birtokába került - írja az origo.hu.

A halak, majmok és hüllők külső tulajdonságaival egyaránt rendelkező múmia sokáig izgatta a szakértők fantáziáját, akik gyanították, hogy profi átveréssel lehet dolguk.

A múmiának hatalmas szája van, fogai szokatlanok, fejét ősz szőrszálak borítják, hosszú karmai vannak és sellőszerű farokuszonnyal rendelkezik.

Az Észak-Kentucky Egyetem szakértői a Cincinnati Állatkert és a Newport Aquarium munkatársaival közösen most úgy döntöttek, hogy alaposabban megvizsgálják a tetemet – írja a Lad Bible.

A kutatók megröntgenezték és CT-vel is megvizsgálták a maradványt.

Az eredmények egészen horrorisztikusak. A múmiát több állat maradványainak összevarrásából állították elő; a fej egy majomé, az állkapocs azonban egy békahalé vagy varangyhalé, a végtagok valójában teknőskarmok, az alsótest pedig egy lefejezett haltól származik. A mesterségesen létrehozott lénynek nincsen csontváza, testét csupán farudak tartják össze.

A japán legendák szerint a sellők halhatatlanná teszik azt, aki megkóstolja a húsukat, ezért a Fidzsi-múmiához hasonló hamisítványok igen elterjedtek voltak az ázsiai szigetországban.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás