Origo
Megosztás
Kokainfüggő volt a Liverpool korábbi focistája
Kokainfüggő volt a Liverpool korábbi focistája


Kokainfüggőséggel küzdött a Liverpool és az angol válogatott korábbi focistája, Danny Murphy.

Danny Murphy több klubban is focizott, így a Crewe Alexandra, a Charlton Athletic, a Tottenham, a Fulham és a Blackburn Rovers játékosa is volt, de a legnagyobb sikereit a Liverpoolban érte el. A 2013-ban visszavonult Murphy ma már szakértőként dolgozik, a BBC-nél és a Talksportnál is - írja az origo.hu.

„Amikor visszavonulsz, a problémák sokasodni kezdenek és egyre nagyobbakká válnak. Amikor focizol, ott van az adrenalin, a dopamin, ezek mind energiával töltenek el, célokat adnak. Volt időszak, amikor a kokain és a fű is a mindennapjaim része volt. Az ital annyira nem érdekelt, nem voltam alkoholista” – mondta Murphy egy podcastműsorban és egy kérdésre azt is elmondta, volt időszak, amikor függő volt.

„Volt egy pont, amikor úgy éreztem, enélkül semmit sem tudok csinálni, ami persze nonszensz, természetesen nem így volt. Az elején még kordában tudja tartani az ember, heti egyszer, majd kétszer, aztán becsúszik egy extra nap. Így kezdődik, aztán nem ereszt” – mondta Murphy, akin terápia segített és ma már teljesen tiszta.

A középpályás 1997-ben igazolt a Liverpoolhoz, hét év alatt nyert FA-kupát, Ligakupát és UEFA-kupát is, kilencszer volt válogatott.

Murphy szerint igazi világfájdalom volt rajta a pályafutása utáni egy, másfél évben, de az esete nem egyedi. A korábbi focista elmondása szerint ma már jóval több segítség áll a rendelkezésre a játékosoknak, mint korábban.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás