Femina

Megosztás
Így tüntesd el a bőrkeményedést egyszerűen egy krumplival - Mit csinálhatsz még vele?
Így tüntesd el a bőrkeményedést egyszerűen egy krumplival - Mit csinálhatsz még vele?


A krumplit nemcsak a konyhában használhatod fel, hanem a szépségápolásra is. Például eltüntetheted vele a talpadról a bőrkeményedést - mutatjuk, hogy még mi mindenre lehet jó!

Hogy búcsút inthess a bőrkeményedésnek, dörzsöld át a talpad szódabikarbónával, és folpack segítségével tegyél rá nyers, reszelt krumplit éjszakára. Ezzel a bőr felpuhul, és reggel már csak a felázott részeket kell eltávolítanod - írja a femina.hu.

Aknés a bőröd? A pórusok összehúzásához vágj félbe egy krumplit, és dörzsöld át vele az arcodat. Ha ez megvan, hagyd fenn 15 percig, végül mosd le vízzel.

Reszeld le a krumplit - a héját rajta hagyhatod -, add hozzá egy citrom levét, és tedd fel tíz percre pakolásként. A burgonya megnyugtatja a bőrt, a citrom pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezáltal felfrissíti az arcot.

Fáradt a tekinteted? Helyezz a szemeidre egy-egy szelet burgonyát, amit előzőleg lehűtöttél. A hideg összehúzza a kitágult hajszálereket, míg a krumpli nedvességgel tölti fel a bőrt.

Ez az étel az ősz hajszálak sötétítésére is jó. Öt nagyobb krumpli héját tedd 2 liter vízbe, forrald fel, hagyd főni 30 percig, majd szűrd le a levet. Hajmosás után öntsd rá a hajadra, 20 perc elteltével öblítsd ki belőle. A trükk egyetlen hátránya, hogy csak a barnákon segít.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás