MTI

Megosztás


Kilencedik európai csapatként a német élvonalban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund szereplése is biztossá vált a 2025-ös labdarúgó klubvilágbajnokságon - derül ki a FIFA közleményéből. 

A Borussia Dortmund is ott lesz a klub-vb-n

A nemzetközi szövetség (FIFA) közleménye szerint a BVB részvétele azt követően dőlt el, hogy a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig a nyolcaddöntőben a Real Madriddal szemben búcsúzott a Bajnokok Ligájától - írja az MTI.

A 32 együttest nyolc négyes csoportba sorsolják majd, melyekből az első kettő jut a kieséses szakaszba. Ami a résztvevőket illeti,

a vb-re minden konföderáció legrangosabb sorozatának 2021 és 2024 közötti győztesei már kvalifikálták magukat.

Íme, a biztos résztvevők:

Európából a Chelsea, a Real Madrid és a Manchester City már biztos résztvevőnek számít. A kupagyőztesek mellett korábban a Bayern München, a Paris Saint-Germain, az Internazionale, a Benfica és a Porto is az európai szövetség (UEFA) ranglistája alapján került a mezőnybe, amelyben még két hely kiadó a kontinensről.

Érdekesség, hogy egy országból legfeljebb két együttes vehet részt, kivéve akkor, ha az adott ország kettőnél több Bajnokok Ligája-győztes csapattal rendelkezik.

Ami a további biztos résztvevőket illeti: Afrikából az egyiptomi al-Ahli és a marokkói Wydad Casablanca, Ázsiából a szaúdi al-Hilal és a japán Urawa Red Diamonds, Észak- és Közép-Amerikából, illetve a Karibi-térségből a mexikói Monterrey és a Club León, valamint az amerikai Seattle Sounders, Óceániából az Auckland City, Dél-Amerikából pedig a brazil Palmeiras, Flamengo és a Fluminense lesz ott. 


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás

MTI