Kárpátinfo.net


Megosztás


A beregszászi járási Olesnik (Szőlősegres) község lakosa, a 46 éves Mihajlo Ljubka főtörzsőrmester életét vesztette az orosz-ukrán háborúban.

Erről a Vinohradovói (Nagyszőlős) Városi Tanács Facebook-oldalán számoltak be.

Mihajlo Ljubka törzsőrmester március 5-én a Luhanszki területen lévő Novovodjanje falu közelében, egy harci bevetés során aknarobbanás következtében szerzett sérülés következtében vesztette életét.

Nyugodjon békében!

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy Viktor Holovnya, az Ungvári járásban található Szimer (Ószemere) község lakója meghalt az orosz-ukrán  háborúban. A kárpátaljai katona géppuskás volt, és március 2-án halt meg harci feladat végrehajtása közben. 

Kárpátalján végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves munkácsi védőtől, Rosztiszlav Diusztól. A kárpátaljai katona 2024. február 23-án esett el harci feladat végrehajtása közben. 

Kárpátalján végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett védőtől, a 22 éves Mikola Kuznyecovtól. A munkácsi férfi 2022. március 2-án önként kelt Ukrajna védelmére. Csehországi munkából tért vissza, hogy megvédje Ukrajnát. Bajtársaival együtt Mikola részt vett a Herszon elleni offenzívában és Szoledar védelmében. 2022 októberében egy harci küldetés végrehajtása közben sérülést szenvedett, de gyógyulása után visszatért a frontra.

Kárpátalján, a Técsői járásban található Vilhivci-Lazi (Irhóc-Lázi) településen utolsó útjára kísérték a háborúban elesett határőrt, a 20 éves Jevhen Smadcsenkot. A kárpátaljai katona 2024. február 17-én halt meg harci feladat végrehajtása közben a Donyecki terület Bilohorivka faluja közelében.

Kárpátalján a huszti járási Ilnyica (Ilonca) községben február 21-én eltemették az orosz-ukrán háborúban elesett honvédet, az 53 éves Vaszil Sztelmahot. Vaszil Sztelmah 1971. január 29-én született. A kárpátaljai katona 2024. február 17-én aknavető tűz következtében vesztette életét Kupjanszk közelében.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a huszti járási Kerecke (Kerecki) község lakosa, Mihajlo Hecko.  A hős méltósággal teljesítette kötelességét Liman térségében, ahol meg is halt. Őszinte részvétünk a családnak és a barátoknak.

Újabb veszteség érte a Beregszászi kistérséget. A háborúban meghalt az 1994-ben született Ivan Janik, Nagybakta lakosa.  "Mély fájdalommal értesítjük kistérségünk lakóit Ivan Janik 1994-es születésű katonánk elhunytáról" - közölte Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere Facebook-oldalán.

Munkácson örök nyugalomra helyezték az orosz-ukrán háborúban elesett 52 éves hőst, Szerhij Heraszimenkót. A Munkácsi Városi Tanács közleménye szerint a munkácsi férfi a teljes körű invázió első napjaitól kezdve önként állt Ukrajna védelmére.  A katona az A4821-es katonai egységben szolgált, és közel két évig védte Ukrajnát a fronton. 

Január 20-án Ungváron végső búcsút vettek a 26 éves Olekszandr Donyec  főtörzsőrmestertől, az orosz-ukrán háborúban elesett kárpátaljai védőtől. A fiatal kárpátaljai katona temetési szertartására Ungváron, a Narodna téren került sor. Rokonok, barátok, kormánytisztviselők, katonák és a város polgárai jöttek el, hogy leróják kegyeletüket a katona előtt.

Az orosz-ukrán háborúban újabb kárpátaljai fiatal katona vesztette életét. Január 2-án a Munkácsi járásban található Barbovo (Bárdháza) községben végső búcsút vettek a háborúban elesett 23 éves Tarasz Raszcsisztól.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek