MTIBelgium az elmúlt hónapokban több tucat orosz diplomatát utasított ki, akik egyértelműen kémtevékenységet folytattak - közölte Alexander De Croo belga miniszterelnök az RTL televízió műsorában, amelyet a The Brussels Times belga hírportál idézett.

Arra a kérdésre, hogy Belgiumnak óvakodnia kell-e a demokrácia destabilizálására irányuló orosz próbálkozásoktól, De Croo azt válaszolta, hogy ilyen kísérletek már történtek. 

"Az elmúlt hónapokban Belgium több tucat úgynevezett orosz diplomatát utasított ki az országból. Kémek voltak? Nyilvánvalóan igen"

 - fogalmazott.

De Croo szavai szerint Oroszország más módszerekkel is támadja Belgiumot.

 "Ha Oroszországgal szemben szólalunk fel, tudjuk, hogy weboldalaink nagyon gyakran válnak kibertámadások célpontjaivá a következő órákban" 

- jegyezte meg. Kiemelte, hogy Oroszország sokféle dezinformációs kampányt folytat Belgiummal szemben.

A The Brussels Times hozzátette, hogy 2023 áprilisában a belga De Tijd lap más európai újságokkal közösen végzett kutatása nyomán kimutatta, hogy sehol Európában nem rendelkezik Oroszország annyi műholdas kommunikációs berendezéssel, amelyet érzékeny információk Moszkvába továbbítására használnak, mint a belgiumi nagykövetség épületeiben.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI