Karpat.in.ua
Tisza folyó Kárpátalján. Fotó: Ukrán Állami Határőrszolgálat
Tisza folyó Kárpátalján. Fotó: Ukrán Állami Határőrszolgálat


A Folyami Kikötők Igazgatósága állami vállalat megkereséssel fordult a Kárpátalja Megyei Katonai Adminisztrációhoz, azzal a kéréssel, hogy különítsen el földrészleget a Tisza partján multimodális terminállal rendelkező folyami kikötő építésére – közölte a Karpat.in.ua.

A Kárpátalja Megyei Katonai Adminisztráció sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a folyami kikötő és a multimodális terminál lesz az első ilyen jellegű létesítmény Kárpátalján. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik nemzetközi tiszai szállítás megszervezésére, nagyobb hajózható folyókhoz való hozzáféréssel.

Jelenleg a kárpátaljai önkormányzatok tanulmányozzák a dokumentációt, a problémás kérdéseket, kommunikálnak minden érdekelt szervezettel, hogy stratégiát dolgozzanak ki a projekt lehető leggyorsabb megvalósítására.

A tanácskozáson során megvitatták a projekt megvalósításának kilátásait a megyei katonai közigazgatás szakirányú osztályai, a Tisza vízgyűjtőjének erőforrásait kezelő hivatal és a határőrség szakembereivel közösen.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek