Kárpátinfo hetilap


Megosztás


A Homenko Olekszij vezette beregszászi Sparta FC kezdeményezésére, a Beregszászi Városi Tanács társszervezésében, Magyarország Beregszászi Konzulátusának hathatós támogatásával március 23. és 29. között megrendezték az I. Megtörhetetlenségi Kupa ifjúsági focitornát, melyre Ukrajna különböző részéből érkeztek csapatok. A legfiatalabbak megmérettetésének záróakkordjára huszonhatodikán került sor Makkosjánosiban, a tornának otthont adó Barna György Stadionban, két nap múlva pedig a nagyobbak versenyének eredményhirdetését tartják ugyanitt. 

A pályán felsorakozó csapatokat, az őket kísérő szülőket, lelkes szurkolókat köszöntötte Fülöp Barna beregszászi magyar konzul, aki elmondta, Magyarország jelentős humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának, segít az újjáépítésben, iskolákat, óvodákat épít, így többek között Bucsában, ahonnan erre a rendezvényre is szép számban érkeztek fiatalok. Emellett fontosnak tartják a sport népszerűsítését, támogatását, ezért örömmel tettek eleget a szervezők felkérésének. A diplomata gratulált az ifjú sportolóknak a mostani eredményes szereplésükhöz, hisz nemcsak a győztesek nyertek itt, de minden résztvevő. Azt kívánta a fiataloknak, hogy egykor majd neves sportegyesületeknél is megállják helyüket, és szurkolhassunk nekik a tévé képernyője előtt.

Jánosi adott otthont az I. Megtörhetetlenségi Kupa ifjúsági focitornának
Jánosi adott otthont az I. Megtörhetetlenségi Kupa ifjúsági focitornának

Vince István, a Beregszászi kistérség alpolgármestere abbéli örömének adott hangot, hogy Kárpátalján, békés környezetben találkozhattak az ifjú sportolók, hogy megmutassák tehetségüket, technikai felkészültségüket, erős akaratukat, ami győzelemre vezet. Elismeréssel szólt a fiatalok sportszerűségéről, s azt kívánta valamennyiüknek, hogy legyenek sikeresek a sportban, a tanulásban, az életben.

A sportesemény sikeréért sokat tett az igazán sportpártoló Biró Tibor, a Helikon hotel igazgatója, aki vallja, hogy a sport összeköt. Ezúttal sem csupán „hivatalból” gondoskodott a fiatalok ellátásáról, de a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását is szívén viselte. Ezúttal ő is gratulált a fiatal tehetséges sportolóknak és edzőiknek.

A megmérettetésen 14 csapat vett részt Ukrajna különböző régióiból. Legtöbben Kijev megyéből érkeztek, Bucsából több mint száz fiatal vett részt az eseményen, de jöttek többek között Irpinyből, Hmelnickijből, Luckból, Ivano-Frankivszk meg Lemberg megyéből, és természetesen a kárpátaljaiak, köztük a beregvidékiek is képviseltették magukat.

A turné győztesei az ezüstliga kategóriában: 1. Novator (Hmeljnickij); 2. Bronyka (Ilosva); 3. Voliny (Luck). Aranyliga kategória: 1. Alijev Akadémia (Luck), 2. Atlet (Kijev), 3. Deszna (Pohribi). Természetesen megnevezték és jutalmazták a legjobb játékosokat is, emellett a leglelkesebb szurkolói tábor is elismerést kapott: ezúttal a luckiak érdemelték ki ezt az elismerést.

Gratulálunk a résztvevőknek és a nyerteseknek!

-kósa-


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek