Kárpátinfo.net


Megosztás
Okmányellenőrzés az ukrán-magyar határátkelőhelyen. Illusztrció. Fotó: DPSZU
Okmányellenőrzés az ukrán-magyar határátkelőhelyen. Illusztrció. Fotó: DPSZU


Kárpátalján az ukrán-magyar határátkelőhelyen lebuktattak egy 26 éves ternopili lakost, aki hamisított okmányokkal próbált átjutni a határon. Litvániában született gyerekeihez szeretett volna eljutni.

Erről az Ukrán Állami Határőrszolgálat Facebook-oldalán számoltak be.

A határőrszolgálat szerint a férfi a határátlépés során az útlevél ellenőrzésekor három hitelesített másolatot mutatott be gyermekei születési bizonyítványáról

A közlemény szerint a férfi azt mondta, hogy a 2018-ban született fiához és ikerlányaihoz megy, akik állítólag 2022. szeptemberében születtek. A bemutatott dokumentumok szerint mindhárom gyermek Litvániában született. 

Az ellenőrzés során azonban kiderült, hogy az okmányok hamisak. Mint kiderült a férfi az ikrek születése előtti 11 hónapban nem hagyta el Ukrajnát, a gyermekek születési bizonyítványában megnevezett nő pedig soha nem lépett Ukrajna területére - áll a közleményben.

Később a férfi elismerte, hogy az egyik Telegram-csatornán keresztül talált "dílereket", akik 4500 dollárért készítették el az okmányokat, és biztosították arról, hogy át tudja lépni velük a határt - tette hozzá az DPSZU.

A határőrök az okmányok hamisításáról értesítették a rendőrséget.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek