Karpat.in.ua


Ukrajna nem kérte, hogy NATO-katonákat telepítsenek Ukrajna területére, de a Nyugatnak meg kell békülnie azzal, hogy „eljöhet ez a nap” – jelentette ki kedden Dmitro Kuleba külügyminiszter a Politico című amerikai-brüsszeli kiadványnak nyilatkozva, számolt be a karpat.in.ua hírportál.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője elmondta: a bizonytalan kezdet után Emmanuel Macron francia elnök az utóbbi időben határozottabbá vált – legalábbis a nyilvános nyilatkozataiban –, és ragaszkodik ahhoz, hogy Európa ne zárja ki, hogy szükség esetén szárazföldi csapatokat küldjön Ukrajnába, hogy megakadályozza az orosz győzelmet. 

„Örülünk, hogy Macron elnök ebbe az irányba fejlődik” 

– tette hozzá.

A külügyminiszter kiemelte: bár Ukrajna soha nem kérte, hogy „az európai harcoló csapatok a helyszínen legyenek”, az Európai Unió vezetőinek hozzá kell szokniuk ahhoz a gondolathoz, hogy „”eljöhet ez a nap”. 

„Jól értem, hogy az európaiak nincsenek hozzászokva a háború gondolatához. De ez olyan bizonytalanság, amelyet az európaiak egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak – sem maguknak, sem a gyermekeiknek. Ukrajna győzhet. De ha Ukrajna veszít, Putyin nem áll meg” 

– hangsúlyozta Dmitro Kuleba.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek