Kárpátinfo.net


Megosztás


A Jézussal való találkozások egyik legismertebb történetét, az Isten fiának a samáriai asszonnyal történő találkozás témakörét tárta a gyülekezeti hallgatóság elé Orosz Zsolt zápszonyi, nagybakosi és újbátyúi református lelkipásztor Badalóban, ahol március 19-től négy estén keresztül tolmácsolta Isten üzenetét a helyi református templomban.

Az evangelizációs hét során az igehirdető János evangéliuma 4. fejezetének első 42 verséből vett bibliaszakaszokból vett idézetekkel igyekezett rávilágítani arra a tényre, hogy ebben a történetben Jézus keveset, mindössze ivóvizet kér a számára idegennek tűnő, de mégis közeli asszonytól, de nem csak neki, hanem mindenki számára sokkal többet, az örök élet vizét kínálja cserébe.

A négy este során a közösség megtapasztalhatta, hogy a Jézussal való találkozások során nemcsak megváltozhat egy addigi bűnös élet, de újjászülethet is az addig tévúton járó személy, esetünkben a samáriai asszony.

Az igehirdetés záró alkalmán sok szó esett a különféle szolgálatokról, hisz Isten azt akarja, hogy szolgáljunk neki, feladatokat bíz ránk, és ha ezek által megváltozik az életünk, akkor igenis van értelme ezeknek a szolgálatoknak. 

Nem Krisztusnak van szüksége arra, hogy neki szolgáljunk, hanem számunkra fontos, hogy a szolgálatok révén Jézus követői és szolgálói, az örök életre elhívó üzenetének hirdetői és megtartói legyünk.

Az áldásokban gazdag evangelizációs hét végén Sápi Zsolt helyi lelkipásztor mondott köszönetet szolgatársának a tartalmas és örök értékű üzenetekért, és Isten áldását kívánta Orosz Zsolt lelkipásztor további szolgálatára és családjára.

(jakab)


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek