MTI Az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR) munkatársai a főügyészséggel együttműködve jogellenes vagyonszerzés gyanújával őrizetbe vették az ukrán fegyveres erők logisztikai parancsnoksága alá tartozó központi élelmiszer-ellátási részleg volt vezetőjét - hozták nyilvánosságra a hatóságok csütörtökön hivatalos honlapjukon.

A jelentésben nem szerepel a volt tisztségviselő neve, de az Ukrajinszka Pravda hírportál értesülése szerint Olekszandr Kozlovszkij ezredesről van szó. A nyomozás eredménye szerint a volt tisztségviselő 2022-2023-ban csaknem 58 millió hrivnya (542 millió forint) értékben szerzett megalapozatlan vagyont. Egy Toyota márkájú autó, egy kijevi lakás, 53 ukrajnai telek és egyéb ingatlanok kerültek akkortájt a tulajdonába. Ezenfelül a gyanúsított által irányított vállalkozások egy kétezer négyzetméter alapterületű raktárt és egy több épületből álló ingatlanegyüttest szereztek meg.

A volt tisztségviselőt a hatóságok őrizetbe vették, lakhelyén házkutatást tartottak, az illetékes bíróság pedig lefoglalta a jogellenesen megszerzett vagyontárgyakat - tette hozzá a főügyészség.

2023 szeptemberében az Ukrajinszka Pravda már beszámolt arról, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és az országos rendőrség kutatásokat tartott Kozlovszkijnál.

A hírportál forrása szerint a férfi feleségével és szüleivel megállapodást kötött élelmiszercsomagok beszerzéséről Ukrajna négy régiójában szolgálatot teljesítő katonai egységek számára. Erre több vállalkozást hoztak létre, amelyeken keresztül irreálisan magas áron szállítottak élelmiszert a katonai alakulatoknak.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI