MTI

Megosztás


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy babaruhabolt tulajdonosát buktatták le a közelmúltban. A középkorú férfi valódi célcsoportja nem a kismamák voltak, pult alól seftelt a magyar zárjegy nélküli cigarettával.

A pénzügyőrök régóta figyelték, ahogy egymásnak adják a kilincset a bababolt vásárlói. Felettébb gyanús volt, hogy főként férfiak érkeztek, majd röviddel később bébiholmi nélkül távoztak az üzletből. 

A magánlakás udvarán működő kereskedés átvizsgálásakor kiderült, hogy kiscipő, cumisüveg és rugdalózó mellett, a pult alól magyar zárjegy nélküli dohányterméket is árulnak. 

A tulajdonos a cigarettaraktárát az üzleten kívül alakította ki, majd az eladótérbe mindig csak a vásárlók által igényelt mennyiséget vitte be, ami szinte azonnal gazdát cserélt. A járőrök átnézték a teljes lakóházat és a melléképületet, ahol megtalálták a „füstrúdkészletet”.

A pénzügyőrök összesen 533 doboz, több mint 1,2 millió forint értékű illegális cigarettát lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A 45 éves elkövetőnek a trafiktörvény megsértése miatt is felelnie kell, és több milliós bírságra számíthat.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás

MTI