Origo
Megosztás


Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

Szarvas Alexandra lett a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

A játékosként és edzőként is komoly hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező fiatal szakember 2023 nyarán tért haza hosszú külföldi tartózkodás után, hogy csatlakozzon az MLSZ szakmai stábjához - írja az MLSZ a közleményében.

A fóti születésű, 31 éves szakember Magyarországon játékosként nyert magyar bajnokságot és kupát, ezt követően Németországban és Svájcban idegenlégiósként is helyt állt. Az aktív futball befejezése után fiú utánpótlás és női felnőtt csapatokat is irányított, hazatérése óta pedig az U19-es válogatottat vezette. Irányításával a női U19-es válogatottunk a harmadik helyen zárt erős csoportjában a franciaországi Eb-selejtező tornán, ennek köszönhetően sikerült meghosszabbítania A-ligás tagságát, vagyis az U19-es válogatott a tavaszi Eb-selejtezőkben is Európa legjobb csapatai között szerepelhet - írja az origo.hu.

Az új kapitány tétmérkőzéseken debütálhat, hiszen a női válogatott áprilisban már az induló Eb-selejtezőkben lép pályára, csoportellenfelei Azerbajdzsán, Törökország és Svájc lesznek.

"Nem tudok elképzelni nagyobb megtiszteltetést annál, mint mikor egy szakember saját hazájának nemzeti csapatát irányíthatja, ezért munkámat a legjobb tudásommal és teljes erőbedobással fogom végezni – nyilatkozta kinevezése kapcsán az mlsz.hu-nak Szarvas Alexandra. – Sok külföldi és hazai mérkőzésen jelen vagyok, ezért

pontosan ismerem a magyar női labdarúgás erősségét, látom a tehetségeket, de a hiányosságait is, éppen ezért szakmai stábommal azon fogunk dolgozni, hogy a játékosoknak minden lehetséges segítséget megadjunk a fejlődéshez.

A válogatott keretének összetétele, illetve a kitűzött célok kapcsán hozzátette, mára elmondhatjuk, hogy szép számmal szerepelnek külföldön, elit bajnokságokban futballozó magyar idegenlégiósok.

"Nem akarok ígérgetni, helyette inkább azt mondom, hogy teljes odaadással és alázattal fogunk küzdeni minden mérkőzésen, és mindig arra fogunk törekedni, hogy együtt jobbak legyünk, mint amilyenek előző nap voltunk. Ezzel a mentalitással is szeretnék hozzájárulni az MLSZ elnökségének legfontosabb stratégiai célkitűzéséhez, hogy a női labdarúgásunk felzárkózzon a nemzetközi élvonalhoz, és idehaza is népszerűbb legyen. Ez a munka elképzelhetetlen a klubokkal való szoros együtt gondolkodás nélkül. A közeljövőben egyeztetek a szakmai vezetőkkel annak érdekében, hogy hatékony legyen az együttműködésünk az egyesületekkel, segítsük egymás fejlődését. Már az azeriek elleni április válogatott mérkőzésen is számítok a szurkolók biztatására, mert a női válogatottnak nagy szüksége van a növekvő nyilvánosságra és támogatásra."


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás