FeminaA hajápolók végtelen kínálatából borzasztóan nehéz választani, mert szinte mindegyik azt ígéri, hogy csodákat művel a tincsekkel, és olyan - irreálisan fényes és rugalmas - szálakat varázsol, mint amilyeneket a reklámokban láthatsz. 

Azt azért tudni kell, hogy senkinek nem olyan a haja egy otthoni szárítás után, mint a hirdetésekben, és egy sampon vagy balzsam sem képes csodára. Viszont vannak olyan hatóanyagok, amik tényleg láthatóan szebbé, egészségesebbé és fényesebbé teszik a fürtöket. Ilyen például a keratin - írja a femina.hu.

Selymessé, fényessé teszi a hajat a keratin

Mi a keratin?

A keratin egy protein, ami természetesen is jelen van a hajszálakban, nagyjából a 90%-ukat ez a fehérje alkotja. A termékekben fő feladata a károsodással szembeni védelem, például segít megelőzni a töredezést, illetve csökkenteni a göndörítés és a hő által okozott károkat. Igen sérülékeny, és az UV-sugarak, valamint a rendszeres formázás hatására erősen roncsolódik, a szervezet pedig nem tudja ezt gyorsan, teljes mértékben újratermelni. 

A keratinveszteség hatására a szálak roncsolódnak, elvékonyodnak, kiszáradnak és szálkássá, töredezetté válnak, elvesztik a fényüket. Ha ezeket a jeleket tapasztalod a frizurádon, akkor mindenképpen érdemes kívülről pótolnod a keratint, samponok, balzsamok és pakolások segítségével.

Hogyan hat?

A hidrolizált keratint leggyakrabban a gyapjas állatok szőréből állítják elő, erősíti, hidratálja a tincseket, megakadályozza az elektromos töltődést, és selymessé, ragyogóvá teszi őket. Segít simává tenni a szálak felszínét, rugalmasabbá varázsolja a sprőd, nehezen kezelhető hajat, de göndör, illetve rakoncátlan fürtökhöz is jó választás.

A legjobb, ha samponból, balzsamból és pakolásból is keratintartalmút használsz a látható eredmény elérése érdekében, de akár keratinos szérumokat, olajokat és hővédőket is találhatsz a kínálatban. Ha viszont csak egy terméket építenél be a rutinodba, akkor lehetőleg a balzsam tartalmazza ezt az összetevőt, hiszen ezt minden mosásnál használod, ez marad több ideig a szálakon, így ennek is van több ideje hatni.

Érdemes keratinos kezelést bevállalni?

Nemcsak az otthoni hajápolók segítségével van lehetőséged keratinnal táplálni a hajadat. A szalonokban is léteznek különböző speciális újjáépítő kezelések, melyek során a fodrászok hajvasalóval építik be a keratint a szálakba, így az egyenessé, simává és puhává válik.

Az eredmény általában tényleg látványos és gyönyörű, viszont azt is tudni kell, hogy a kezelés során használt vegyszerek és hő hatására sérülnek a tincsek, így hosszú távon nagyon megsínyli őket a haj, ezért érdemes alaposan átgondolni, megéri-e a kockáztatni. Terhesség alatt pedig egyáltalán nem szabad ilyen kezelést végeztetni.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás