Kárpátinfo.net


Megosztás


Vitalij Csonka, a Beregszászi járásban található  Velika Kopánya (Nagykopány) község lakója elesett az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai katonát eltűntként tartották nyilván.

Erről a Nagyszőlősi Városi Tanács Facebook-oldala számolt be.

2023. június 8-án a Zaporizzsjai terület Mala Tokmacska faluja melletti állások tüzérségi ágyúzása során eltűnt az 1974-es születésű Vitalij Csonka 

- áll a közleményben.

Az eltűnt katonát 2024. március 15-én azonosították és igazolták halálát. 

Nyugodjon békében!

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy március 18-án Ungváron végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves kárpátaljai védőt, Szerhij Nyesztyerenkót. Az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves Szerhij Nyesztyerenko temetésére a Narodna téren került sor. 

A Huszti járásban található Bilke község lakója, az 58 éves Jurij Pitra meghalt a háborúban. A kárpátaljai katonát Oroszország teljes körű inváziójának első napjaiban mozgósították az Ukrán Fegyveres Erőkhöz .A férfi március 8-án egy kijevi kórházban halt meg az előző nap szerzett szilánkos sérülés következtében.

Az orosz-ukrán háborúban elesett Dmitro Kuckir, a Munkácsi járásban található Poljanai kistérség 39 éves lakosa. A katona több mint két hónapja eltűnt. Dmitro Kuckir 1984. augusztus 5-én született Poljana községben.

Viktor Holovnya, az Ungvári járásban található Szimer (Ószemere) község lakója meghalt az orosz-ukrán  háborúban. A kárpátaljai katona géppuskás volt, és március 2-án halt meg harci feladat végrehajtása közben. 

Kárpátalján végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett 31 éves munkácsi védőtől, Rosztiszlav Diusztól. A kárpátaljai katona 2024. február 23-án esett el harci feladat végrehajtása közben. 

Kárpátalján végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett védőtől, a 22 éves Mikola Kuznyecovtól. A munkácsi férfi 2022. március 2-án önként kelt Ukrajna védelmére. Csehországi munkából tért vissza, hogy megvédje Ukrajnát. Bajtársaival együtt Mikola részt vett a Herszon elleni offenzívában és Szoledar védelmében. 2022 októberében egy harci küldetés végrehajtása közben sérülést szenvedett, de gyógyulása után visszatért a frontra.

Kárpátalján, a Técsői járásban található Vilhivci-Lazi (Irhóc-Lázi) településen utolsó útjára kísérték a háborúban elesett határőrt, a 20 éves Jevhen Smadcsenkot. A kárpátaljai katona 2024. február 17-én halt meg harci feladat végrehajtása közben a Donyecki terület Bilohorivka faluja közelében.

Kárpátalján a huszti járási Ilnyica (Ilonca) községben február 21-én eltemették az orosz-ukrán háborúban elesett honvédet, az 53 éves Vaszil Sztelmahot. Vaszil Sztelmah 1971. január 29-én született. A kárpátaljai katona 2024. február 17-én aknavető tűz következtében vesztette életét Kupjanszk közelében.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a huszti járási Kerecke (Kerecki) község lakosa, Mihajlo Hecko.  A hős méltósággal teljesítette kötelességét Liman térségében, ahol meg is halt. Őszinte részvétünk a családnak és a barátoknak.

Újabb veszteség érte a Beregszászi kistérséget. A háborúban meghalt az 1994-ben született Ivan Janik, Nagybakta lakosa.  "Mély fájdalommal értesítjük kistérségünk lakóit Ivan Janik 1994-es születésű katonánk elhunytáról" - közölte Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere Facebook-oldalán.

Munkácson örök nyugalomra helyezték az orosz-ukrán háborúban elesett 52 éves hőst, Szerhij Heraszimenkót. A Munkácsi Városi Tanács közleménye szerint a munkácsi férfi a teljes körű invázió első napjaitól kezdve önként állt Ukrajna védelmére.  A katona az A4821-es katonai egységben szolgált, és közel két évig védte Ukrajnát a fronton. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek