Bien.huMindenki szeretne fiatalos maradni, ezért is utáljuk annyira, amikor az első ráncok megjelennek rajtunk. De gondoltad volna, hogy bizonyos ételek is közrejátszanak ebben, és ha gyakran fogyasztod őket, idősebbnek fogsz kinézni, mint ha mellőznéd őket az étrendedből? Most elhoztuk azokat a kajákat, amelyek a tudtodon kívül öregítenek a külsődön!

Csokoládé és egyéb édességek

Sajnos az édesség egyáltalán nem segít abban, hogy fiatalos maradjon a külsőd! Ahhoz, hogy az arcbőröd sokáig rugalmas és feszes legyen, két dologra van szüksége: kollagénre és elasztinre - írja a bien.hu.

Azonban minden, ami ezeket a kötőszöveteket károsítja, hozzájárul ahhoz, hogy a bőröd megnyúljon és rugalmatlan legyen. És bizony ebbe a cukor is beletartozik, sőt, ez a legnagyobb ellenségük!

Amikor a cukrot megemészti a tested, glikációs végtermékek maradnak utána a szervezetedben, amelyek egy idő után felhalmozódnak a testedben és ráakaszkodnak a kollagénre; ez vezet a ráncokhoz és a bőr megnyúlásához.

Szenes hús

Az udvari grillezés, sütögetés közben a húsra gyakran rátapad a szén, ami bármennyire is finom füstös ízt ad az ételnek, sajnos kicsit sem egészséges.

Pláne nem a bőrödre nézve! Sokszor ugyanis ebben szénhidrogén keletkezik, ami köztudottan gyulladást kiváltó hatással bír az emberi szervezetre nézve.

Ráadásul képes lebontani a kollagént is, ami ugyancsak a bőröd rugalmatlanná válásához vezet. Ha legközelebb sütögettek a kertben, inkább kapard le az ételről a szenet!

Alkohol

Nem titok, hogy az alkoholnak nincs jó hatása sem az egészségünkre, sem pedig a megjelenésünkre.

Ha mostanában gyakrabban mozdultál ki otthonról hétvégente, és megittál egy-két pohár bort, érdemes egy kis szünetet tartanod. Ilyenkor ugyanis a májad dolgozza fel a méreganyagokat, amelyek a bőrödön keresztül jutnak ki a szervezetedből.Ez már önmagában sem tesz túl jót a szépségednek, de ha nem tudja megfelelően lebontani a májad az alkoholt, akkor csúnya pattanásokat, gyulladást és ráncokat is okoz a benne lévő méreganyag!

Szénhidrát

Amikor szénhidrátot fogyasztasz, azt a tested cukorrá alakítja át. Ez viszont ugyanahhoz a problémához vezet, amit a cukorfogyasztás vált ki: a kollagén és elasztin szintje fokozatosan lecsökken a testedben, amitől ráncosabbá és megereszkedetté válik a bőröd.

Ez persze nem jelenti azt, hogy végérvényesen minden szénhidrátnak búcsút kell intened! A teljes kiőrlésű ételek, gyümölcsök és zöldségek továbbra is képezzék az étrended részét, azonban a fehér kenyértől ideje búcsút venni.

Túl sok só

Minden, aminek magas a sótartalma (fűszeres ételek, chipszek), egyaránt ahhoz vezet, hogy szép lassan kiszárad tőlük a bőröd.

Hiszen ez több nedvességet von el a szervezetedből és olyan sejtektől, amelyek például a bőröd rugalmasságáért felelnek. Amikor ez hosszú időn át fennáll, szárazabbá és ráncosabbá válik az arcod.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás