MTILegkevesebb három ember halálát okozták tornádók és viharok az Egyesült Államok középső államaiban, a sérültek száma pedig több mint hetven - közölték szombaton hivatalosan.

A viharzóna péntekre virradóra csapott le Ohio, Kentucky, Arkansas és Indiana államok több részére. Ohio fővárosától, Columbustól északnyugatra, az Indian Lake tóvidékén, Logan megyében három ember halt meg a forgószél pusztításától. Volt olyan túlélő, aki arról számolt be, hogy a fürdőkádjába bújva tudta csak túlélni a természeti katasztrófát.

Az áldozatok és a túlélők után kutyás mentőegységek kutattak pénteken. Helyi kórházi illetékesek arról számoltak be, hogy Bellefontaine városban 25 embert kellett ellátniuk, többségüket töréses, illetve belső sérülésekkel.

Szemtanúk szerint a tornádót jelző szirénák megszólalását követő 10 perc múlva már meg is érkezett a forgószél, így felkészülni rá nagyon kevés idő maradt.

Az Indiana állambeli Winchester városban a jelentések szerint 38 ember sérült meg a forgószélben, hármuknak az állapota válságos. A polgármester közölte, hogy megsemmisült vagy súlyosan megrongálódott 130 lakóház és egy étterem. A viharok az állam más területén is okoztak súlyosabb károkat.

Kentucky Milton városában két ember attól sérült meg, hogy a tornádó által felkapott törmelék az autójukra zuhant. A településen mintegy száz épületben keletkeztek számottevő károk.

A viharról szóló összegzések szerint Illinois és Missouri államokban is kialakultak tornádók.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI